Το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο επιλέγουν επαγγελματίες αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του εξωτερικού για την προετοιμασία τους

Το Ηράκλειο εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων Πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του, αποτελεί και πόλο έλξης για την προετοιμασία Αθλητών και ομάδων από το εξωτερικό καθώς διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ειδικότερα το Ηράκλειο έχει το προνόμιο να επικρατούν ιδανικές καιρικές συνθήκες που σε συνδυασμό με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το καθιστούν μοναδικό προορισμό για άθληση και προετοιμασία επαγγελματιών αθλητών. Αρκετές ομάδες αθλητών, παγκόσμιου βεληνεκούς, τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την πόλη μας προκειμένου να πραγματοποιήσουν μέρος της προετοιμασίας τους.

Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπως είναι η φετινή, το Παγκρήτιο στάδιο φιλοξενεί το τελευταίο 15νθήμερο, 2 γκρουπ αθλητών από την Γερμανία και συγκεκριμένα από την ομάδα LAC Erdgas Chemnitz. Υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή Harry Marusch προπονήθηκαν οι αθλητές που ασχολούνται με τους δρόμους και τα άλματα. Μάλιστα μέλος της ομάδας είναι και η Μαρία Πούρτσα αθλήτρια του τριπλούν που θ αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ατομικό ρεκόρ της Πούρτσα στο τριπλούν είναι 14.11μ. και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο19 της κατάταξης, για την πρόκριση στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Πούρτσα επιλέγει το Ηράκλειο για την προετοιμασία της για δεύτερη χρονιά και δηλώνει πως απολαμβάνει την φιλοξενία των Ελλήνων και μέσω αυτής βγάζει την εικόνα της για τη χώρα.

Τις αθλήτριες και τους αθλητές από το εξωτερικό που επέλεξαν το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία τους συνάντησε και καλωσόρισε, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης. Ο Αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους αθλητές, οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες που συνάντησαν στο Ηράκλειο, για τις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου καθώς και για την καθημερινή τους συνεργασία με τα στελέχη της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Ο κ. Τσαπάκης προσέφερε εθιμοτυπικά στην ξένη αποστολή αναμνηστικά δώρα ευχαριστώντας τους για την επιλογή της πόλης μας ως μέρος της προετοιμασίας τους δηλώνοντας σχετικά: «Η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου, μέσω της Ανάπτυξης Αθλητισμού, να προσελκύσει προπονητικό τουρισμό στην πόλη μας, εξακολουθεί να έχει θετικά αποτελέσματα καθώς αθλήτριες και αθλητές από όλη την Ευρώπη επιλέγουν το Παγκρήτιο για την προετοιμασία τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ότι όχι μόνο έρχονται αλλά δηλώνουν και απολύτως ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία, διότι μόνο έτσι θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες στο μέλλον. Κάτι που διαθέτουμε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.