Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στη συνάντηση συγκάλυψης που διοργανώνει ο Επίτροπος Τζιτζικώστας στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στη συνάντηση με τους ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων που διοργανώνει ο Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού της ΕΕ, Απ. Τζιτζικώστας, μαζί με την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, που μάλιστα θα συνοδευτεί και από… δεξίωση.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συσκότισης του εγκλήματος των Τεμπών, λίγες μόνο μέρες πριν την τραγική επέτειο, που θα σφραγιστεί από την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και νέες μεγάλες διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας με το μυριόστομο σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Εναντιώνεται στις επιδιώξεις να βγει από το κάδρο των ευθυνών η ΕΕ και η στρατηγική της που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και χειροκροτούν τα κόμματα της βολικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος, Κωνσταντοπούλου κ.α.), να «ξεπλυθεί» το αστικό κράτος ως δήθεν «κράτος δικαίου».

Η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ για τη συνάντηση δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αθώα, καθώς κοχλάζει η λαϊκή οργή για το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης των ποινικών και πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων, μετά τις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις και μαθητικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στις συνθήκες αυτές, μια τέτοια συνάντηση δεν προορίζεται για την ενημέρωση των ευρωβουλευτών αλλά για να υπηρετήσει άλλους σκοπούς. Στην πράξη στόχο έχει να προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση της ΝΔ που βρίσκεται «στριμωγμένη» από τη λαϊκή κατακραυγή για τη συνειδητή προσπάθειά της να «κουκουλώσει» την υπόθεση.

Να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ, γιατί από κοινού με όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν προώθησαν την πολιτική «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών, τον διαχωρισμό των υποδομών από το κερδοφόρο μεταφορικό έργο που παραδόθηκε στους ομίλους, που θεωρεί κόστος την εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής επιβατών και εργαζομένων και οδήγησαν στη σύγκρουση δύο τραίνων στις ίδιες ράγες εν έτει 2023.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης, για να αναδειχθούν οι αιτίες και οι πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στο έγκλημα, στην έκρηξη και την αλλοίωση του χώρου, για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημοψήφισμα 2015: Το χρονικό των γεγονότων που...

Οι κρίσιμες στιγμές πριν και μετά το δημοψήφισμα του...

Δέκα χρόνια από το διάγγελμα Τσίπρα για...

Πριν από δεκα χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη...

Δημοψήφισμα 2015: Το χρονικό των γεγονότων που...

Οι κρίσιμες στιγμές πριν και μετά το δημοψήφισμα του...

Δέκα χρόνια από το διάγγελμα Τσίπρα για...

Πριν από δεκα χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...