Το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ & καπνικών προϊόντων σε ανήλικους

Ημερομηνία:

Το σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει αυστηρά την πώληση και διάθεση αλκοόλ και καπνικών προϊόντων σε ανήλικους παρουσίασε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργικό συμβούλιο.

Μαρτυρίες, αλλά και εικόνες με ασθενοφόρα έξω από κλαμπ για τη διακομιδή μαθητών υπό την επήρεια μέθης στο νοσοκομείο, φέρνουν αυστηροποίηση μέτρων για τη χορήγηση αλκοόλ σε ανηλίκους.

Χώροι εστίασης και διασκέδασης, περίπτερα και σούπερ μάρκετ που πωλούν αλκοόλ σε νέους κάτω των 18 ετών θα είναι αντιμέτωποι με βαριές ποινές, που θα ξεκινούν από πρόστιμο και μπορεί να φτάνουν ακόμη και σε σφράγισμα της επιχείρησης ή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, προβλέπεται ο υποχρεωτικός έλεγχος ταυτότητας απ’ τον πωλητή αλκοολούχων ποτών.

«Ο σκοπός μας είναι εδώ να είμαστε σίγουροι ότι τα οινοπνευματώδη ποτά θα πωλούνται μόνο με επίδειξη ταυτότητας, όπως γίνεται και στο εξωτερικό. Υπεύθυνος θα είναι ο πωλητής, είτε ασκεί εμπόριο είτε σερβίρει σε κάποιο κέντρο εστίασης, και οι ποινές θα είναι αυστηρές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αντίστοιχος έλεγχος θα πρέπει να γίνεται και για την πώληση προϊόντων καπνίσματος ή ατμίσματος, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρές κυρώσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει κύριο ελεγκτικό ρόλο και σε αυτήν θα πρέπει να δηλώνονται ακόμη και ιδιωτικές εκδηλώσεις σε κέντρα διασκέδασης, με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

Αποτελέσματα εκλογών Ισραήλ: Αμφίρροπη αναμέντρηση Νετανιάχου και...

Απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο στρατοπέδων - Τα σενάρια...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

Αποτελέσματα εκλογών Ισραήλ: Αμφίρροπη αναμέντρηση Νετανιάχου και...

Απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο στρατοπέδων - Τα σενάρια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ...

Στην παράδοση του πρώτου τμήματος του νέου ΒΟΑΚ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μανώλης Μενεγάκης: Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών στην αξιοποίηση...

Λαμπρή λιτανεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και της Παναγίας Σουμελά στο Ρέθυμνο

28 Οκτωβρίου 2026 Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και πάνδημη λιτανεία στους...