Το Ποτάμι ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Σταύρος Θεοδωράκης και τρεις βουλευτές του κόμματος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς και οι Σπύρος Λυκούδης και Σπύρος Δανέλλης θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόφασή τους, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7 θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης στο Κοινοβούλιο της FYROM και εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα οπισθοχωρήσει και θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δυο βουλευτές του Ποταμιού, οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν δηλώσει από καιρό ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία, ενώ η Σεβαστουπόλεως δεν θέτει για το θέμα κομματική πειθαρχία.

“Ναι” και από Μιχελογιαννάκη

Ταυτόχρονα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7, “έκλεισε” και το μοναδικό θέμα που υπήρχε ανοιχτό στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης υποσχέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις έως τώρα ενστάσεις που εξέφραζε.

Υπαρκτή πλέον η πλειοψηφία

Μετά την απόφαση του Ποταμιού για υπερψήφιση της Συμφωνίας, υπάρχει πλέον άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, πλειοψηφία που ξεπερνά τις 151 έδρες, χωρίς την ύπαρξη των οποίων ο Αλ. Τσίπρας θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ακόμα και πριν τον Μάιο.

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται οι τέσσερις του Ποταμιού, τουλάχιστον ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ (ακούγεται και το όνομα της Έλενας Κουντουρά που έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση), ενώ ενδέχεται να υπερψηφίσουν και η Κατερίνα Παπακώστα, πιθανόν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το καλοκαίρι του 2026 ξεκινάει η λειτουργία...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εμπιστεύονται τον...

Άρειος Πάγος: Το δικαστήριο έδωσε όνομα σε...

Οι αρεοπαγίτες έδωσαν όνομα σε αβάπτιστο κοριτσάκι διαζευγμένων γονέων...

Το καλοκαίρι του 2026 ξεκινάει η λειτουργία...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εμπιστεύονται τον...

Άρειος Πάγος: Το δικαστήριο έδωσε όνομα σε...

Οι αρεοπαγίτες έδωσαν όνομα σε αβάπτιστο κοριτσάκι διαζευγμένων γονέων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το καλοκαίρι του 2026 ξεκινάει η λειτουργία του Leolia Nautica Resort Pelion 5* by CHC Group στα Καλά Νερά στο Βόλο

Ζαχαρίας Χνάρης: «Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εμπιστεύονται τον...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λότζια οι μαθητές του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Τα παιδιά της...