Το Ποτάμι ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Σταύρος Θεοδωράκης και τρεις βουλευτές του κόμματος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς και οι Σπύρος Λυκούδης και Σπύρος Δανέλλης θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόφασή τους, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7 θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης στο Κοινοβούλιο της FYROM και εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα οπισθοχωρήσει και θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δυο βουλευτές του Ποταμιού, οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν δηλώσει από καιρό ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία, ενώ η Σεβαστουπόλεως δεν θέτει για το θέμα κομματική πειθαρχία.

“Ναι” και από Μιχελογιαννάκη

Ταυτόχρονα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7, “έκλεισε” και το μοναδικό θέμα που υπήρχε ανοιχτό στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης υποσχέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις έως τώρα ενστάσεις που εξέφραζε.

Υπαρκτή πλέον η πλειοψηφία

Μετά την απόφαση του Ποταμιού για υπερψήφιση της Συμφωνίας, υπάρχει πλέον άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, πλειοψηφία που ξεπερνά τις 151 έδρες, χωρίς την ύπαρξη των οποίων ο Αλ. Τσίπρας θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ακόμα και πριν τον Μάιο.

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται οι τέσσερις του Ποταμιού, τουλάχιστον ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ (ακούγεται και το όνομα της Έλενας Κουντουρά που έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση), ενώ ενδέχεται να υπερψηφίσουν και η Κατερίνα Παπακώστα, πιθανόν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απίστευτο περιστατικό με τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγρότης από...

Εκτεταμένες παρανομίες στις επιδοτήσεις: 600 στρέμματα βοσκοτόπια δηλώθηκαν από...

Μικρό… ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας: Το σχέδιο...

Μετά από σήμα κινδύνου προς το Μέγαρο Μαξίμου και...

Απίστευτο περιστατικό με τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγρότης από...

Εκτεταμένες παρανομίες στις επιδοτήσεις: 600 στρέμματα βοσκοτόπια δηλώθηκαν από...

Μικρό… ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας: Το σχέδιο...

Μετά από σήμα κινδύνου προς το Μέγαρο Μαξίμου και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άρθρο της Αθηνάς Γιαννουλάκη:Αλήθειες και Ψέματα για το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Είναι θεμιτό να ασκείται κριτική σε ένα φεστιβάλ βιβλίου; Μπορεί...

Εορτολόγιο 3 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...