Το πρώτο βραβείο στο ΙΤΕ για πλατφόρμα διαχείρισης εγκεφαλικών

Ημερομηνία:

Η πλατφόρμα Time Is Brain για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού, την οποία ανέπτυξαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό Hacking Health Hackathon, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για προβλήματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης, ενώ το πρώτο βραβείο συνοδεύθηκε από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών Time Is Brain εστιάζει στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, στα οποία η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί σωτήρια ή να μειώσει την πιθανότητα αναπηρίας του ασθενούς.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει διακριτές εφαρμογές για τον διασώστη και την ομάδα διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων του νοσοκομείου, μειώνοντας τον χρόνο από την πρώτη επαφή με τον επαγγελματία υγείας μέχρι την χορήγηση ειδικής θεραπείας.

Η ομάδα του ΙΤΕ αποτελείτο από τους Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια (επικεφαλής), Γεώργιο Καβλεντάκη (συντονιστή ομάδας ανάπτυξης λογισμικού), Ιωάννη Πετράκη και Νικόλαο Τσελά, σε συνεργασία με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Νότα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το Δημοτικό...

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήμος Ηρακλείου:Με ειδήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα...

Καλημέρα και καλό μήνα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το Δημοτικό...

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήμος Ηρακλείου:Με ειδήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα...

Καλημέρα και καλό μήνα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το καθημερινό περπάτημα συνδέθηκε...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. διεθνών αφίξεων – Άνοδος 6,2% στον τουρισμό

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...