Το Reuters «αποχαιρετά» τον Γιάννη Μπεχράκη με τις καλύτερες φωτογραφίες του

Ημερομηνία:

Η είδηση του θανάτου ενός εκ των κορυφαίων φωτορεπόρτερ, του Γιάννη Μπεχράκη, συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Tόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, να τον αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο.

Μέσα από τα καλύτερα «κλικς» του!

Άλλωστε ο Μπεχράκης συνεργαζόταν με το κορυφαίο πρακτορείο για 30 και πλέον χρόνια.

Kαλύπτοντας συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.

Υπήρξε ο επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.

Ο βετεράνος φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς Γκόραν Τομάσεβιτς σχολίασε ότι για τον εκλιπόντα, πάντα το ζητούμενο «ήταν να αφηγηθεί την ιστορία με όσο πιο άρτιο, καλλιτεχνικό τρόπο ήταν δυνατόν».

«Δεν θα συναντήσετε κανέναν εξίσου αφοσιωμένο, τόσο εστιασμένο, κάποιον που θα θυσίαζε τα πάντα για να καταγράψει την πιο σημαντική εικόνα», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε, όμως οι φωτογραφίες του θα μείνουν για πάντα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα έχει...

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα έχει...

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related