Το σχέδιο ελέγχων της εφορίας: Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Ημερομηνία:

Σαρωτικούς ελέγχους σε όσους φορολογούμενους γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία πρόκειται να ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι 120 «ράμπο» θα πιάσουν δουλειά στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής και θα επικεντρωθούν στους φορολογούμενους που χρωστούν μικρά ποσά και κυρίως μέχρι 5.000 ευρώ οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των οφειλετών του Δημοσίου.

Η ΑΑΔΕ κάλεσε όσους εφοριακούς ενδιαφέρονται να αποστείλουν βιογραφικό και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπασή τους.

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου ενώ το κυνήγι των οφειλών θα γίνεται πανελλαδικά. Οι εφοριακοί θα μπορούν να εισπράξουν οφειλές οπουδήποτε στην επικράτεια, των φορολογούμενων που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οι οποίες θα εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους.

Οι υπάλληλοι της νέας εισπρακτικής υπηρεσίες εκτός από το στενό μαρκάρισμα των οφειλετών, θα εγκρίνουν, θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί ή θα ενταχθούν οι φορολογούμενοι ενώ παράλληλα θα ελέγχουν και θα συντάσσουν εκθέσεις για τον χαρακτηρισμό οφειλών αρμοδιότητας του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εστίαση: Γιατί έκανε νέα «βουτιά» ο τζίρος

Υπό πίεση ο κύκλος εργασιών στην εστίαση που εξακολουθεί...

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη...

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Εστίαση: Γιατί έκανε νέα «βουτιά» ο τζίρος

Υπό πίεση ο κύκλος εργασιών στην εστίαση που εξακολουθεί...

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη...

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:“Οι Διεθνείς Θερινές Παιδικές Κατασκηνώσεις CISV (Children’s International Summer Villages) στον Δήμο Πλατανιά”

Τις Διεθνείς Θερινές Παιδικές Κατασκηνώσεις του CISV (Children’s International...

Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ ενισχύει τις διαστημικές...

Ξεκινά στις 31 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου!

Αλέξης Καλοκαιρινός: Το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών μπαίνει στην...