Και το βραβείο πηγαίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Παγκόσμια διάκριση

Ημερομηνία:

Global ICT Award Winner στην κατηγορία «Digital Opportunity/ Inclusion Award (Public Sector)» αναδείχθηκε η υποψηφιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις υπηρεσίες που βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της απλοποίησης και της ψηφιοποίησης του κράτους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες.

Η διάκριση έγινε γνωστή με δελτίο τύπου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) μιας και εκείνος, όπως αναφέρεται σχετικά, ήταν εκείνος που υπέβαλε τις υποψηφιότητες από την Ελλάδα, στα «2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2021», στις 13 Νοεμβρίου 2021 και λόγω των ειδικών συνθηκών και φέτος πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά.

Η συγκεκριμένη διάκριση, όπως επισημαίνεται από τον ΣΕΠΕ, αποτελεί «μια ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας αλλά και μια σημαντική διεθνή διάκριση για τις Ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία 15 χρόνια στην παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση των «WITSA Global ICT Excellence Awards».

«Η πανδημία μετέτρεψε την εκκρεμότητα σε αναγκαιότητα»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι «η βράβευση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα αναγνωρίζεται και διακρίνεται διεθνώς – και μάλιστα στην κατηγορία των υπηρεσιών που βελτιώνουν καθημερινότητα, παραγωγικότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Πράγματι, η πανδημία μετέτρεψε την εκκρεμότητα της χώρας σε αναγκαιότητα και επιτάχυνε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών που θα έχουν τον πολίτη στο επίκεντρό του, που θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τις δικές του ανάγκες.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας που πρότεινε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά και για την ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία που έχουμε εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, η οποία καθημερινά παράγει απτά αποτελέσματα για τη χώρα και για όλους τους πολίτε

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

«Κατασκευάζω-Νοικιάζω»: Έρχεται νέο στεγαστικό πρόγραμμα

Πώς θα πέσουν νέα ακίνητα στην αγορά - Τι...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

«Κατασκευάζω-Νοικιάζω»: Έρχεται νέο στεγαστικό πρόγραμμα

Πώς θα πέσουν νέα ακίνητα στην αγορά - Τι...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...