Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία για τον κορωναϊό

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ιχνιλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξίδεψε, αλλά και όλοι οι συνταξιδιώτες της. Ο υπουργός τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς θα γίνεται σωστή ενημέρωση στους πολίτες για ότι έχει να κάνει με τον κορωναϊό και την αντιμετώπισή του.

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Το υπουργείο έχει αποφασίσει την ανάκληση αδειών σε όσους εργάζονται στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, ζητούν την προσοχή στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία ή άλλες περιοχές που έχουν βρεθεί κρούσματα, να είναι προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής.

Καθηγήτρια προειδοποιεί: Το πιθανότερο είναι να έχει μεταδώσει τον κορωναϊό
Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου έκρινε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορωναϊού. Ηδη μάλιστα αρκετά ύποπτα κρούσματα είναι υπό έξέταση.

«Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε. Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα. Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω», είπε στο Mega.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καν’ το όπως οι εργαζόμενοι της Allwyn:...

Οι μύθοι επιμένουν, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η...

Αναλύουμε τις δημοσκοπήσεις: Αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό...

Σε φάση έντονης αναδιάταξης φαίνεται να εισέρχεται το πολιτικό...

Καν’ το όπως οι εργαζόμενοι της Allwyn:...

Οι μύθοι επιμένουν, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η...

Αναλύουμε τις δημοσκοπήσεις: Αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό...

Σε φάση έντονης αναδιάταξης φαίνεται να εισέρχεται το πολιτικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λαμπρές εκδηλώσεις στη Λάρισα για την 85η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Αποκαλυπτήρια του μνημείου της 5ης Μεραρχίας Κρητών με τη στήριξη...

Ανακοίνωση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων – Προσοχή σε παραπλανητικές πρακτικές

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται προς...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τον θάνατο του Ν.Ταγαρά Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

𝚺𝚼𝚲𝚲𝚼𝚷𝚮𝚻𝚮𝚸𝚰𝚶 𝚳𝚮𝚴𝚼𝚳𝚨 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼 – 𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶𝚴 𝚯𝚨𝚴𝚨𝚻𝚶...

Κρήτη:Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΛΜΕΠΑ και Eurobank για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, μέσω της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας...