Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία για τον κορωναϊό

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ιχνιλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξίδεψε, αλλά και όλοι οι συνταξιδιώτες της. Ο υπουργός τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς θα γίνεται σωστή ενημέρωση στους πολίτες για ότι έχει να κάνει με τον κορωναϊό και την αντιμετώπισή του.

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Το υπουργείο έχει αποφασίσει την ανάκληση αδειών σε όσους εργάζονται στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, ζητούν την προσοχή στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία ή άλλες περιοχές που έχουν βρεθεί κρούσματα, να είναι προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής.

Καθηγήτρια προειδοποιεί: Το πιθανότερο είναι να έχει μεταδώσει τον κορωναϊό
Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου έκρινε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορωναϊού. Ηδη μάλιστα αρκετά ύποπτα κρούσματα είναι υπό έξέταση.

«Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε. Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα. Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω», είπε στο Mega.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο...

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Ημερήσιας...

Έτοιμος για τη “μαγεία” των Χριστουγέννων ο...

Πλήθος εκδηλώσεων για την πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου Ο...

Ηράκλειο:Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο...

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Ημερήσιας...

Έτοιμος για τη “μαγεία” των Χριστουγέννων ο...

Πλήθος εκδηλώσεων για την πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου Ο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καμία λαϊκή αγορά δε θα λειτουργήσει στην Κρήτη την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Οι τοπικοί παραγωγοί και πωλητές συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Εορτασμός Πολιούχου Αγίου Νικολάου 2025

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανακοινώνει το πρόγραμμα για τον...

Μαφία της Κρήτης: Απολογείται ο Επίσκοπος για την υπόθεση των 175 στρεμμάτων

Ο Επίσκοπος κατηγορείται για απιστία σε βάρος ΝΠΔΔ με...