Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του Υδρευτικού Δικτύου του Ηρακλείου

Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από τον «Φιλόδημο» αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου στον Δήμο Ηρακλείου – Ξεκίνησαν οι εργασίες στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του Υδρευτικού Δικτύου του Ηρακλείου . Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από τον «Φιλόδημο» αποκλειστικά για την ……..

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου η πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά αποκλειστικά στον Δήμο Ηρακλείου και την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της πόλεως.

Παράλληλα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος. Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση του δικτύου στην Χρυσοπηγή και έχει ολοκληρωθεί η αντίστοιχη παρέμβαση στην περιοχή του Παγκρητίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε πει, οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλεως συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Μετά τις εργασίες που ήδη έγιναν στο Παγκρήτιο και γίνονται στην Χρυσοπηγή, ξεκινήσαμε και στις περιοχές του Μασταμπά και της Θερίσσου και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της πόλης.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από την κυβέρνηση την πλήρη χρηματοδότηση του έργου και είναι σημαντικό ότι δημοσιεύτηκε και η πρόσκληση του προγράμματος “Φιλόδημος” για τον σκοπό αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου που συνέβαλλαν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά και την κυβέρνηση που τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, θα έχουμε αντικαταστήσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα του παλιού δικτύου και θα έχουμε περιορίσει κατά πολύ τις διαρροές του νερού που αποτελούν καίριο όσο και χρόνιο πρόβλημα του Ηρακλείου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης δήλωσε από την πλευρά του: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές της πόλεως.

Μιλάμε για δίκτυα που δεν είχαν αντικατασταθεί εδώ και δεκαετίες άρα η αντικατάστασή τους ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Με βάση τον σχεδιασμό μας, κατά την διάρκεια των εργασιών δεν πρόκειται να υπάρξει διακοπή της τροφοδοσίας του νερού, στις περιοχές όπου γίνονται οι παρεμβάσεις».

Το έργο «αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσο» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Η συνολική συμβατική αξία του έργου χωρίς Φ.Π.Α. ανέρχεται σύμφωνα με τη σύμβαση στο ποσό των 1.394.062,72 € και η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του ορίζεται είκοσι τέσσερεις (24) μήνες.

Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από την οδό Ιωνίας, Ιερολοχιτών, Πετρακογιώργη, Ανδρέα Παπανδρέου, Λεβήνου, 62 Μαρτύρων, Πυράνθου, Γεωργιάδη, Κονδυλάκη, ΕΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 38.700 μ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Αλαμάνας, Μιχ. Βλάχου και θα συνεχιστούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.