Τουρισμός – Δημήτρης Φραγκάκης: «Πιλοτικό άνοιγμα από τον Απρίλιο»

Ημερομηνία:

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εστίαση και λιανεμπόριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, αναφορικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ένα δύσκολο σχέδιο, δεν θα είναι βόλτα στην εξοχή», δήλωσε ο ίδιος.

Εξήγησε ότι καταληκτική ημερομηνία για άνοιγμα του τουρισμού είναι η 14η Μαΐου, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να ανοίξει ο τουρισμός πιλοτικά νωρίτερα, ακόμα και εντός του Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Φραγκάκης πάντως τόνισε ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι ανοιχτά η εστίαση και το λιανεμπόριο.

Αναφερόμενος σε χώρες που εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, όπως είναι η Ρωσία και η Σερβία, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δε θα γίνεται δεκτό στη χώρα μας και οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος του Τουρισμού από τον Χάρη Θεοχάρη

Νωρίτερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες νωρίτερα από τις 14 Μαΐου αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο της πανδημίας.

«Συζητάμε για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, θα επιτρέπεται το yachting (απόπλους/κατάπλους), καθώς και οι κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια, οι λεγόμενες “blue cruises”».

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι γενικώς το διεθνές ενδιαφέρον για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού είναι πολύ μεγάλο και συχνά εκδηλώνεται με έντονη αδημονία. «Αυτή την αίσθηση είχα, για παράδειγμα, και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Ρουμανία, μια πολύ σημαντική αγορά για την Βόρεια Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, προχωρούμε με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, βήμα-βήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έστειλε μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, λέγοντας ότι «φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας» και πως «στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις...

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις...

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...