Τουρισμός : Μουδιασμένη η ζήτηση σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων

Ημερομηνία:

Ο τουρισμός ξεκινά και επίσημα πάντως στις 14 Μαΐου και έτσι οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες σε όλη την χώρα ετοιμάζουν δελεαστικές προτάσεις για ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες. Το MEGA μίλησε με τουριστικούς πράκτορες σε δημοφιλής προορισμούς.

Η Ελλάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με την εξέλιξη της πανδημίας, θα ανοίξει τα σύνορά της στις 14 Μαΐου, προκειμένου να υποδεχθεί τουρίστες από όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως λένε ξενοδόχοι στο MEGA, οι κρατήσεις μέχρι τώρα, ακόμη και στα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας, δεν είναι ικανοποιητικές.

«Οι κρατήσεις πληθαίνουν από τις 15 Ιουνίου και μετά, με μεγαλύτερη κινητικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αγορά από Ισραήλ, Αγγλία. Σε αναμονή για Ευρώπη και Αμερική».

Για τον μήνα Μάιο, η πληρότητα ξενοδοχείων σε Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο φτάνει μόλις στο 5%.

Μουδιασμένη η ζήτηση

Σε σχέση με τη σεζόν του 2019, στην προ κοροναϊού εποχή, οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο –λίγο πριν το Πάσχα– άγγιζαν το 80%, ενώ τώρα το 30%.

Σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος και η Νάξος τα ξενοδοχεία που δεν έχουν ικανοποιητική πληρότητα, υπάρχουν σκέψεις να συγχωνεύονται με άλλα.

«Κάποια ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν, θα συγχωνεύονται με άλλα που έχουν μεγαλύτερη πληρότητα, για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα».

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου έχουν προσαρμοστεί με τα πρωτόκολλα του κορωνοϊού και τους κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων.

«Η μόνη διαφορά είναι τα πλέξι γκλας στις εισόδους, αντισηπτικά, μάσκες, μεταφορά πελατών μέχρι 3 άτομα στα οχήματα, τσεκ ιν και τσεκ άουτ μόνο ηλεκτρονικά από πριν».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις τουριστικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ρωσίας, καθώς πρόκειται για κράτη με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών.

Από σήμερα ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. 189 τουρίστες έφτασαν στην Ρόδο, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Οι Ολλανδοί που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι άτομα διαφόρων ηλικιών θα έχουν μαζί τους δύο συνοδούς. Όλοι τους έχουν κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν ταξιδέψουν ενώ κατά την ημέρα της αναχώρησης τους υποβλήθηκαν σε rapid test. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν.

Την ίδια φυσικά ακολούθησαν και όλοι όσοι βρέθηκαν μέσα στο ίδιο αεροπλάνο. Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου για μια βδομάδα που θα τους φιλοξενήσει ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια events για την ψυχαγωγία. Τονίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν πελάτες στο ξενοδοχείο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε αυγά: Γιατί κόκκινα; Όλα...

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι κουζίνες των ελληνικών σπιτιών γεμίζουν...

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Ποιοι...

Μετά το Fuel Pass, έρχεται το νέο Market Pass,...

Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε αυγά: Γιατί κόκκινα; Όλα...

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι κουζίνες των ελληνικών σπιτιών γεμίζουν...

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Ποιοι...

Μετά το Fuel Pass, έρχεται το νέο Market Pass,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αστυνομική Δράση στο Ρέθυμνο

Βεβαιώθηκαν -250- παραβάσεις του Κώδικα...

Ευχές Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγου Γεωργίου Δούκη

ΕΥΧΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΚΗ Με την ευκαιρία...

Ηράκλειο:Σύλληψη γυναίκας με εκατοντάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Σύλληψη ημεδαπής κατηγορούμενης για παραβάσεις νομοθεσίας περί βεγγαλικών...

Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε αυγά: Γιατί κόκκινα; Όλα όσα κρύβει το πιο δυνατό σύμβολο του Πάσχα

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι κουζίνες των ελληνικών σπιτιών γεμίζουν...