Τουρισμός: Πολύ δύσκολο αναμένεται το φετινό Καλοκαίρι στην Κρήτη!

Τουρισμός: Πολύ δύσκολο αναμένεται το φετινό Καλοκαίρι στην Κρήτη!

Οι ενδείξεις για την φετινή τουριστική σεζόν είναι πολύ άσχημες και αυτό φαίνεται από τις προκρατήσεις που για ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία, είναι μηδενικές.

Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί και για το άνοιγμα των ξενοδοχείων, αφού κανένας δεν ξέρει πότε ακριβώς ξεκινά η σεζόν. Μεγαλύτερη αισιοδοξία υπάρχει με τα πρακτορεία που έχουν κλείσει συμφωνία με το Ισραήλ (όπου προχωρά ο μαζικός εμβολιασμός με πολύ γρήγορους ρυθμούς), αν και εδώ δεν υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το πότε ακριβώς ξεκινούν οι πτήσεις.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν για την επερχόμενη πτώση της τουριστικής κίνησης, φαίνεται ότι για κάποιες χώρες θα υπερβεί το 60% και σε καλές περιπτώσεις φτάνει το 40%. Μεγάλη αβεβαιότητα πάντως επικρατεί και στις παραδοσιακές αγορές της Κρήτης, όπως η Γερμανία και η (περιζήτητη) Αγγλία.

Η κατάσταση που επικρατεί όπως είναι λογικό έχει αναστατώσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που θεωρούν ότι άλλη μία κακή χρονιά θα οδηγήσει το επίπεδο ζωής τους σε μια κατρακύλα που πολύ δύσκολα επιδιορθώνεται, ενώ πολλά ξενοδοχεία έχουν οδηγηθεί σε απολύσεις προσωπικού, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί.

Τα κορυφαία στελέχη πάντως του κρητικού τουρισμού, ανησυχούν. Και αν αυτοί ανησυχούν, κάτι δεν πάει καλά …

Τα σχόλια είναι κλειστά.