Τουρισμός: Πτώση στα last minutes πακέτα για Κρήτη – Οι τιμές

Ημερομηνία:

Πτωτικά διαμορφώνονται οι τιμές των last minutes τουριστικών πακέτων που προσφέρονται στη γερμανική αγορά για τρία δημοφιλή ελληνικά νησιά -τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής ταξιδιωτικής πλατφόρμας HolidayCheck, που απευθύνεται στις γερμανόφωνες αγορές, οι τιμές των πακέτων για οικογενειακές διακοπές, το φετινό καλοκαίρι, για κρατήσεις τον Ιούνιο, που προσφέρονται στους Γερμανούς παραθεριστές για τη Ρόδο εμφανίζονται μειωμένες κατά 9% και τον Ιούνιο ανέρχονταν σε 4.422 ευρώ, από 4.881 ευρώ τον Απρίλιο. Αντίστοιχα, για την Κω και την Κρήτη η μείωση διαμορφώνεται σε διψήφιο ποσοστό 12%, με τη μέση τιμή για την Κω να διαμορφώνεται τον Ιούνιο στα 4.246 ευρώ, από 4.847 ευρώ τον Απρίλιο και για την Κρήτη στα 4.202 ευρώ, έναντι 4.766 ευρώ.

Η έρευνα, η οποία αφορά πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας, το οποίο περιλαμβάνει πτήσεις, ξενοδοχείο, γεύματα και μεταφορά, για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σχολικής ηλικίας, την περίοδο από 19 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2024, αποκαλύπτει ότι πτώση διαπιστώνεται σε 14 από τους 15 αγαπημένους προορισμούς οργανωμένων διακοπών για τους Γερμανούς, με τη μεγαλύτερη να παρατηρείται στο Λανζαρότε και στις τουρκικές ακτές, κατά 22% και 15%, αντίστοιχα.

Έτσι, μια οικογένεια με δύο παιδιά σχολικής ηλικίας θα πληρώσει κατά μέσο όρο περίπου 1.200 ευρώ λιγότερα για μια εβδομάδα οργανωμένων διακοπών στο Λανζαρότε, κάνοντας κράτηση τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ενώ, για τις τουρκικές ακτές το ποσό εξοικονόμησης φτάνει σχεδόν στα 800 ευρώ.

Μέση τιμή κάτω από 3.500 ευρώ την εβδομάδα για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά μπορεί να κανείς να βρει στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Παράλληλα, μειωμένες είναι οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων για last minutes κρατήσεις, με τη μεγαλύτερη πτώση πάνω από 30% να προσφέρεται στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, ενώ στη Μαγιόρκα οι τιμές είναι φθηνότερες κατά 10%.

Επιχειρώντας να εξηγήσει το φαινόμενο των μειωμένων τιμών στις last minutes κρατήσεις, η Nina Hammer, ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας της HolidayCheck, λέει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι κρατήσεις στην αρχή του έτους ήταν συγκρατημένες και λόγω της μειωμένης ζήτησης, υπάρχει ακόμη διαθέσιμη χωρητικότητα, ιδίως σε περιοχές με υψηλές τιμές, γεγονός που οδηγεί τώρα σε πτώση των τιμών.

Οι τιμές τουριστικών πακέτων στη γερμανική αγορά για οικογενειακές διακοπές το καλοκαίρι 2024https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βασίλης Μπισμπίκης: Το «κλικ» με τη Δέσποινα...

Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες των διακοπών προκειμένου να...

Κρήτη: Συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουρισμό – Πλήγμα...

Παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τις απώλειες από την...

Βασίλης Μπισμπίκης: Το «κλικ» με τη Δέσποινα...

Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες των διακοπών προκειμένου να...

Κρήτη: Συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουρισμό – Πλήγμα...

Παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τις απώλειες από την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα

Η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή και το ενεργειακό...

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και ισχυρούς ανέμους

Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της...

Βασίλης Μπισμπίκης: Το «κλικ» με τη Δέσποινα Βανδή σε παραλία της Κρήτης

Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες των διακοπών προκειμένου να...

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη

Νεοφανείς Άγιοι και μάλιστα από εκείνους που μαρτύρησαν σχεδόν...