Τουρισμός: Σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

Ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα εξειδίκευσης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που θα πρέπει, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, να εφαρμόσει κάθε ξενοδοχείο, θέτει σε λειτουργία από σήμερα, 2.06.2020, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, για τη διευκόλυνση των μελών του.

Υπογραμμίζεται ότι η πλατφόρμα θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του, www.grhotels.gr.

Σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας, κάθε ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει, θα λαμβάνει το διαμορφωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του και στις υπηρεσίες που παρέχει. Επίσης, τα μέλη του ΞΕΕ, θα έχουν άμεση αυτοματοποιημένη πρόσβαση σε κάθε τυχόν επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, στην πλατφόρμα θα αναρτηθεί εκπαιδευτικό υλικό για το προσωπικό, που θα παραχθεί με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, σε σχετική δήλωσή του τονίζει:

«Από σήμερα που δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας, ξεκινάει και μια τιτάνια προσπάθεια για τον κλάδο μας.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια για όλους, προσωπικό, επισκέπτες, τοπικές κοινωνίες.

Η ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από κάθε ξενοδοχείο που θα υποδεχθεί επισκέπτες, είναι απόλυτη δέσμευση της επιχειρηματικής ηθικής που υπηρετούμε.

Γι’ αυτό και το ΞΕΕ, προκειμένου να διευκολύνει όλα τα μέλη του, ανοίγει από αύριο ειδική πλατφόρμα ώστε κάθε ξενοδοχείο, άμεσα και υπεύθυνα, να λαμβάνει το δικό του εξειδικευμένο πρωτόκολλο που πρέπει να εφαρμόσει.

Η προσπάθειά μας θα είναι δύσκολη και επίπονη. Θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ό,τι σώζεται από τη φετινή σεζόν και να κρατήσουμε όρθια τα ελληνικά ξενοδοχεία, που έχουν αποδε

δειγμένα μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία και στην κοινωνία. Οι αβεβαιότητες όμως είναι μεγάλες, από τις πτήσεις και τη ζήτηση ως τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό και τα ξενοδοχεία προσβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν, υπό το φως και των νέων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που δημιουργεί για τη χώρα μας το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Βιολάντα»: Μεγάλη διαρροή προπανίου δείχνει η έκθεση...

Τα δείγματα ελήφθησαν από τον αέρα, το χώμα και...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη...

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...

«Βιολάντα»: Μεγάλη διαρροή προπανίου δείχνει η έκθεση...

Τα δείγματα ελήφθησαν από τον αέρα, το χώμα και...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη...

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισραήλ: Σοκάρουν οι εικόνες με 68 Παλαιστίνιους στοιβαγμένους μέσα σε απορριμματοφόρο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών που αποκαλύφθηκε...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα-Πως επηρεάζεται η Κρήτη-Δείτε τους χάρτες

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...