Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες» και «παραβιάσεις»

Ημερομηνία:

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εμπεριείχε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες» και για «παραβιάσεις των (σ.σ. τουρκικών) χωρικών υδάτων και του (σ.σ. τουρκικού) εναέριου χώρου», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «αυξανόμενες» και «απαράδεκτες».

Όπως σημειώνεται σχετικά, στη συνεδρίαση υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, «τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα πέρα από τις προκλητικές ενέργειες να συνεχίζει τις αυξανόμενες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου».

Μεταναστευτικό και Κυπριακό

Επίσης, η Αγκυρα υποστηρίζει πως «η ελληνική πλευρά εκλήθη να βάλει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα (σ.σ. pushbacks) και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράτυπων μεταναστών».

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό «δηλώθηκε ισχυρή υποστήριξη για το όραμα της λύσης δύο κρατών στη βάση «κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» της αποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στην ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι μεταξύ άλλων αξιολογήθηκε και το επίπεδο της «μάχης» κατά της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά ότι οι προσπάθειες για την «πλήρη εξάλειψη αυτού του προδοτικού δικτύου, το οποίο συνεργάζεται με όλα τα κέντρα και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Τουρκίας, θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα».

Επισημαίνεται επισης ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη υπενθυμίζοντας ότι «η Τουρκία έχει εκπληρώσει πλήρως και ειλικρινά τις υποχρεώσεις της στη συμμαχία στην οποία είναι μέλος εδώ και εβδομήντα χρόνια» και περιμένει «την ίδια προσέγγιση και από τα άλλα μέλη της συμμαχίας» να σταθούν δίπλα της και να τη στηρίξουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στο Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσε μαζί της στις ράγες του μετρό

Νεκροί και οι δύο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...