Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Ημερομηνία:

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού,  εν μέσω της γενικότερης τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Έβρο.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σκάφη συγκρούστηκαν στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Βίντεο – ντοκουμέντο από το περιστατικό ανήρτησε στο Τwitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος της τουρκικής ακταιωρού ακούμπησε πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος, ενώ μεγαλύτερες ζημιές φέρεται να προκλήθηκαν στην τουρκική ακταιωρό.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Μετά τη σύγκρουση η τουρκική ακταιωρός απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ το σκάφος του Λιμενικού κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Κω προκειμένου να διαπιστωθούν οι ζημιές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την ελληνική πλευρά για το περιστατικό, κάτι που αναμένεται τα επόμενα λεπτά, ωστόσο έρχεται εν μέσω της γενικότερης τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Έβρο.

Αντίστοιχο σκηνικό

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο σκηνικό στη θάλασσα του Αιγαίου είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στα παρακάτω πλάνα διακρίνονται οι επικίνδυνοι ελιγμοί και η διαδρομή του τουρκικού σκάφους, το οποίο παρενοχλεί το ελληνικό, καταρρίπτοντας την τουρκική προπαγάνδα πως δήθεν το τουρκικό σκάφος επιχείρησε να σώσει λέμβο με πρόσφυγες που εμπόδιζε το ελληνικό σκάφος.

Από το οπτικοακουστικό υλικό προκύπτει πως το ελληνικό σκάφος κινείται πολύ μακριά από την βάρκα με τους πρόσφυγες και ότι το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους επιχειρεί απροκάλυπτα να το παρενοχλήσει προκειμένου να αποχωρήσει από τη θαλάσσια περιοχή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συναγερμός στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων: Τι σημαίνει...

Χιλιάδες πολίτες έλαβαν μήνυμα με θέμα την επιστράτευση μέσω...

Η Μεσόγειος θερμαίνεται και γίνεται πιο αλμυρή...

Τα τελευταία χρόνια, τα ανώτερα 100 μέτρα της Μεσογείου...

Συναγερμός στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων: Τι σημαίνει...

Χιλιάδες πολίτες έλαβαν μήνυμα με θέμα την επιστράτευση μέσω...

Η Μεσόγειος θερμαίνεται και γίνεται πιο αλμυρή...

Τα τελευταία χρόνια, τα ανώτερα 100 μέτρα της Μεσογείου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Μεσόγειος θερμαίνεται και γίνεται πιο αλμυρή με ταχύτερους ρυθμούς

Τα τελευταία χρόνια, τα ανώτερα 100 μέτρα της Μεσογείου...

Ομηρεία στη Νίκαια: Ένοπλος κρατά γυναίκα μέσα στο σπίτι του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο έχουν...

Ηθική για τους μαθητές αντί για θρησκευτικά – Τι αλλάζει στα σχολεία με το νέο μάθημα

Η «Ηθική» στα σχολεία καθιερώνεται ως το νέο εναλλακτικό...