Τράπεζες: Αλλαγές στο πώς θα αποστέλλονται οι κάρτες

Ημερομηνία:

Νέα δεδομένα ισχύουν για τις τράπεζες και στον τρόπο που θα αποστέλλονται οι κάρτες μετά την απόφαση Ειρηνοδικείου που δικαίωσε ηλικιωμένη της οποίας η κάρτα είχε κλαπεί.

Η 76χρονη είχε πέσει θύμα κλοπής της κάρτας και του κωδικού της, τα οποία της είχαν σταλεί με απλό ταχυδρομείο. Το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει πλέον τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας και ασφάλειας των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους σε αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή, ακόμη κι αν αυτό δεν προβλέπεται ρητά στον κανονισμό και δίκαιο των τραπεζών.

Η προσφεύγουσα έπεσε θύμα κλοπής της νέας κάρτας αναλήψεων, με τους δράστες να προχωρούν στη συνέχεια σε αναλήψεις μετρητών 2.000 ευρώ. Με την προσφυγή της στη δικαιοσύνη, η 76χρονη ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των παράνομων αναλήψεων καθώς και ποσό 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Το δικαστήριο διέταξε την Τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό της 76χρονης το ποσό που της αφαίρεσαν άγνωστοι, ενώ επιδίκασε και ποσό 200 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που προκλήθηκε στην προσφεύγουσα, από ενέργειες υπαλλήλων της τράπεζας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκόσμιος θρίαμβος για τον ελληνικό τουρισμό: Η...

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό χαλάρωσης για το...

Συντάξεις χηρείας: Για ποιους κλειδώνει η επαναφορά...

Καταργούνται οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας...

Παγκόσμιος θρίαμβος για τον ελληνικό τουρισμό: Η...

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό χαλάρωσης για το...

Συντάξεις χηρείας: Για ποιους κλειδώνει η επαναφορά...

Καταργούνται οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απολογισμός Δράσεων Τμήματος Τροχαίας Χανίων κατά το Πρώτο Τετράμηνο του 2026

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που εκπονεί η...

Θερμικές κάμερες, AI και 24ωρη επιτήρηση: Πώς τα drones θα «σαρώνουν» τα δάση φέτος

Περισσότερα από 100 drones θα ενισχύσουν φέτος το Πυροσβεστικό...

Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για τη Μάχη της Κρήτης

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα κορυφαία...