Τρίκαλα: Ζευγάρι παντρεύτηκε με φορεσιές και έθιμα από την εποχή του 1821

Ημερομηνία:

Οι φορεσιές του γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.
Ζευγάρι από τα Τρίκαλα, την πιο σημαντική μέρα της ζωής του, την ημέρα του γάμου του, θέλησε να τιμήσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πραγματοποίησε τον Γάμο του τηρώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις και ακόμα και οι φορεσιές του Γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο γάμος, που προβάλλεται στο βίντεο του UpStories, είναι αληθινός. Ο Απόστολος Κωσταρέλλος και η αγαπημένη του Αριάννα, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας παντρεύτηκαν, στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.

Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη , έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δασος στο Ναό για το μυστήριο.

Εκεί υποδέχθηκε τη νύφη η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα. Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε...

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο»...

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε...

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο»...

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Πολιτιστική δράση ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ…στις Πατσίδες

ΠΑΤΣΙΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων συνεχίζει την πολιτιστική...

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη Παρασκευή 04-09-2026...

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους...

«13 Breaths» – Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής & Ζωγραφικής στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου παρουσιάζει την έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής...

Εορτολόγιο 4 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...