Τριπλή πρόκληση ετοιμάζει η Τουρκία: Νότια της Κρήτης, στον Έβρο και στο Αιγαίο!

Ημερομηνία:

“Ο κορωνοϊός απλά ανέβαλλε τα σχέδια της Τουρκίας. Δεν τα ματαίωσε, όμως σε καμία περίπτωση”.

Με αυτά τα λόγια, υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή εξηγούσε στο enikos.gr τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την ρητορική της Τουρκίας, που καθημερινά παίρνει την άγουσα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας – φερέφωνο της πολιτικής Ερντογάν, Yeni Safak, την Πέμπτη αντικατοπτρίζει την νέα γραμμή στην εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσουν πιστά το υπουργείο Εξωτερικών και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, κατ’ εφαρμογή του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο χάρτης με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, όσο παράλογες κι αν ακούγονται, αργά αλλά σταθερά θα τις εντάξει στην καθημερινότητα των προκλήσεων με απώτερο στόχο να μπουν στην τελική ατζέντα των συζητήσεων.

Η ρητορική του «πες πες, στο τέλος κάτι μένει» είναι η ίδια που ακολουθεί, συνοδευόμενη με πράξεις όμως, στην κυπριακή ΑΟΖ, με την Ιταλία, τουλάχιστον, να δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία ή τουλάχιστον να κρατήσει ίσες αποστάσεις από Ελλάδα – Κύπρο και Τουρκία.

Τριπλή πρόκληση

Ωστόσο, αυτό που εξετάζεται σοβαρά στο ΓΕΕΘΑ, είναι το σενάριο της τριπλής πρόκλησης.

Στον Έβρο η Τουρκία δεν μπορεί να ξεπεράσει το «στραπάτσο» που υπέστη στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου και θεωρείται βέβαιο ότι με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσει να στήσει κάποιο επεισόδιο.

Στο Αιγαίο υπάρχουν συγκλίνουσες πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να στείλει ταυτόχρονες καραβιές αλλοδαπών, που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αυτό συνεπάγεται την αποστολή ακόμη και ασθενών με κορονοϊό. Μία υγειονομική βόμβα, για την οποία το ΓΕΕΘΑ έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Με τίτλο «Η Ελλάδα πιστεύει θα ξεφύγει: Η Κρήτη κι άλλα 12 νησιά διεκδικούνται για επιστροφή στην Τουρκία» η Yeni Safak αναδεικνύει τις διεκδικήσεις σε Κύπρο και νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak ήρθε – κατά σατανική σύμπτωση – με διαφορά λίγων ωρών από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για έναρξη του προγράμματος γεωτρήσεων μες στις επόμενες 90 ημέρες στην Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας το κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ, που το έχουν τεμαχίσει βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου. Νότια της Κρήτης εκτιμάται ότι θα στείλουν το τρίτο νεοαποκτηθέν γεωτρύπανο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο βαφής. Βιάζεται η Τουρκία;

Η απάντηση είναι «ναι». Κι αυτό γιατί γνωρίζει ότι ο Σάρατζ δε θα κρατήσει άλλο στην Λιβύη και αργά ή γρήγορα θα πέσει, με τον Στρατάρχη Χαφτάρ να αναλαμβάνει τα ηνία.

Ως εκ τούτου θέλει το συντομότερο να έχει δημιουργήσει ένα δεδομένο, που σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Πηγή: enikos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αύριο στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος...

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Αλέξη...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Αύριο στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος...

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Αλέξη...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Από Κρήτη έως Θεσσαλονίκη – Μπίζνα εκατομμυρίων με «μαϊμού» χωράφια

«Έστησαν βιομηχανία» στην Κρήτη - Το εκτιμώμενο παράνομο οικονομικό...

Στην Κρήτη από σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη ξεκινά από σήμερα η Υπουργός...