Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Στην πιθανότητα να εκδηλωθεί ένας μεγάλος σεισμός στην Αθήνα, μεγέθους 6 Ρίχτερ αναφέρθηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, προειδοποιώντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

«Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας προειδοποιώντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ειδικότερα μίλησε για ένα σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο, της τάξης των 6 Ρίχτερ, τονίζοντας «κάποια στιγμή θα συμβεί»!

Σχετικά με τα 5,1 Ρίχτερ σημείωσε ότι «λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά ενώ σημείωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος ισχυρός μετασεισμός και μάλιστα «επικίνδυνος» όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα. «Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα» τόνισε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Financial Times: «Οι μεγάλες πυρκαγιές αποκαλύπτουν το...

Το δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τη μεγάλη...

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αυξάνονται τα εισοδηματικά...

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας...

Financial Times: «Οι μεγάλες πυρκαγιές αποκαλύπτουν το...

Το δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τη μεγάλη...

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αυξάνονται τα εισοδηματικά...

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην επιβατική κίνηση το επτάμηνο

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας...