Τσέναμο «Έξω από τα ελληνικά δεδομένα οι ακαδημίες του Ολυμπιακού»

Ο Λουίτζι Τσέναμο έχει επιστρέψει εδώ και λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, ως προπονητής στην Κ19 του συλλόγου. Ο 39χρονος παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας ότι είναι «έξω από τα ελληνικά δεδομένα»…
Αναλυτικά, ο Λουίτζι Τσέναμο μίλησε στον Δημήτρη Τσακίρη για:
-τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Η οργάνωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι έξω από τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει πλάνο, στήριξη από τη διοίκηση και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν δεν το δείτε από μέσα, δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες. Είμαι της άποψης πως έχουμε καλή πρώτη ύλη και χρειάζεται ειδικά οι μεγάλες ομάδες να κάνουν δουλειά στις υποδομές τους. Είναι δύσκολο όλα αυτά τα παιδιά να απορροφηθούν και να σταθούν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά μπορεί να ωφεληθεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζοντας παιδιά από μια ακαδημία σαν του Ολυμπιακού».
-τον ρόλο του ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες: «Όλα όσα έχω αποκομίσει προσπαθώ να τα μεταδώσω στα παιδιά. Και φυσικά να αποφύγουν τα αρνητικά, τα λάθη και τις καταστάσεις που έζησα εγώ. Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω προπονητής πρώτης ομάδας, μου αρέσει να δουλεύω με τερματοφύλακες, επαγγελματίες και παιδιά. Είναι μια πρόκληση που δεν έχει όρια. Όση περισσότερη διάθεση έχεις τόσο ψηλότερα θα φτάσεις».
-τη Λαμία και τον Παναιτωλικό όπου έπαιξε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του: «Η Λαμία παρά τις αλλαγές που έγιναν έχει έναν κορμό και πάει αρκετά καλά. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Εκεί έζησα και την πιο έντονη στιγμή της καριέρας μου, όταν απέκρουσα ένα πέναλτι στο τελευταίο λεπτό απέναντι στον Άρη και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε την άνοδο. Όσο για τον Παναιτωλικό, όταν θες να κάνεις αλλαγή πλεύσης μερικές φορές τα πράγματα δεν κυλάνε από την αρχή όπως θέλεις. Θέλω να πιστεύω πως θα στρώσουν τα πράγματα γρήγορα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, δίχως να εννοώ πως πρέπει να απολυθεί ο προπονητής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.