Τυμπάκι: Παραδέχτηκαν ότι έκαναν μπούλινγκ στους Πακιστανούς, αλλά αρνήθηκαν τη ληστεία

Πρόκειται για έναν 19χρονο από την Αλβανία κι έναν ανήλικο Βούλγαρο - Αμφότεροι φέρονται να υποστήριξαν ότι πετούσαν πέτρες και πορτοκάλια στο σπίτι όπου διαμένουν οι δύο Πακιστανοί μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, προκειμένου να «σπάσουν πλάκα»

Τυμπάκι: Παραδέχτηκαν ότι έκαναν μπούλινγκ στους Πακιστανούς, αλλά αρνήθηκαν τη ληστεία

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα Πέμπτη 1/6 μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι δύο πιτσιρικάδες, οι οποίοι μαζί με επτά ακόμη νεαρούς φέρονται να λήστεψαν προ ημερών δύο μετανάστες από το Πακιστάν, την ώρα που εκείνοι βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους, στο Τυμπάκι της Μεσσαράς.

Πρόκειται για έναν 19χρονο από την Αλβανία κι έναν ανήλικο Βούλγαρο. Αμφότεροι φέρονται να υποστήριξαν ότι πετούσαν πέτρες και πορτοκάλια στο σπίτι όπου διαμένουν οι δύο Πακιστανοί μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, προκειμένου να «σπάσουν πλάκα».

Εξάλλου, οι νεαροί φέρονται να αρνήθηκαν ότι άρπαξαν 900 ευρώ (όπως κατηγορούνται) από τους Πακιστανούς, καθώς κι ότι έγινε χρήση «ξύλων» και “μαχαιριού”, παρά υποστήριξαν ότι όταν η παρέα τους προσέγγισε την αυλή του οικήματος όπου εκείνη την ώρα κοιμούνταν οι δύο παθόντες, ο ένας από αυτούς τους έδωσε από μόνος του… δύο κινητά και 5 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ήσυχους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία του, ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, έγινε ανάθεση της επιμέλειάς του στην Υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Ηρακλείου.

Αναφορικά με τον ενήλικο συγκατηγορούμενό του, αφέθηκε ελεύθερος -και αυτός- υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1000 ευρώ. Επίσης, στον 19χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, οι Αρχές φέρονται να έχουν προβεί στην ταυτοποίηση –εκτός από τους δύο συλληφθέντες- τουλάχιστον 4 ακόμη από τους συνολικά 9 νεαρούς που φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άπαντες φέρονται να είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών.

Εξάλλου, οι υπόλοιποι νεαροί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται να κληθούν να εμφανιστούν ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών Αρχών, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όλοι τους κατηγορούνται για ληστεία από κοινού, κατά συρροή.

Όπως ανέφερε το σημερινό ρεπορτάζ της «ΝΚ», όλοι οι νεαροί φέρονται να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιτσιρικάδες είναι ελληνικής, αλβανικής και βουλγαρικής εθνικότητας.

Κάποιοι από τους νεαρούς φέρονται να κρατούσαν ξύλα, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να απείλησε έναν από τους παθόντες με μαχαίρι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και στη συνέχεια να τράπηκαν σε φυγή.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.