Τζανάκης: Αν ανοίξει προσεκτικά το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα

Ημερομηνία:

«Με τα self test και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει.», εκτίμησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αν το λιανεμπόριο ανοίξει με προσοχή και τηρούνται τα μέτρα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα. Είναι δυνατόν να συμβάλει στην εκτόνωσή του.», επεσήμανε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι ειδικοί είχαν μια ένδειξη από τα Χριστούγεννα ότι το λιανεμπόριο δε συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, είπε ως παράδειγμα ότι και οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό με τα μαγαζιά.

Πρότεινε, τέλος, να συσταθεί μια υποεπιτροπή με εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων για να παίρνονται πιο σωστές αποφάσεις.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της...

Οι εικόνες από τη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel...

ΜΙΔΑ: Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα –...

Σε λειτουργία μπαίνει τις επόμενες ημέρες το νέο ψηφιακό...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της...

Οι εικόνες από τη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel...

ΜΙΔΑ: Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα –...

Σε λειτουργία μπαίνει τις επόμενες ημέρες το νέο ψηφιακό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρεθύμνου

Τη νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής και τις αρμοδιότητες...

Νίκος Αντωνακάκης : Δικαίωμα στην ανάπτυξη, που φέρνουν τα μεγάλα έργα υποδομής, έχουν όλοι οι πολίτες.

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για τη δημιουργία λειτουργικού κόμβου...

Ρέθυμνο:Δύο μήνες λειτουργίας για το Κέντρο Υφαντικής στα Ανώγεια

Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού, γνώσης και δημιουργίας στα Ανώγεια Δύο...