Τζανάκης: Δυσοίωνες προβλέψεις για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Τζανάκης: Δυσοίωνες προβλέψεις για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Σε εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού φαίνεται πως μετατρέπεται δεύτερη κατασκήνωση, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. Είχε προηγηθεί λουκέτο σε κατασκήνωση των Χανίων, όπου εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα κορωνοϊού.

«Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με σελφ ή ράπιντ τεστ και να τα υπηρετούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού.», σχολίασε σχετικά ο καθηγητής. «10% των παιδιών θα νοσήσουν από αυτές τις δύο κατασκηνώσεις», προέβλεψε.

«Υπάρχουν εκτιμήσεις για 2.500-3.000 κρούσματα τον Αύγουστο, εμείς πιστεύουμε ότι θα πάμε γρηγορότερα εκεί ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα. Χρειάζεται εγρήγορση και ίσως νέα μέτρα. Η Κύπρος έχει 900 κρούσματα καθημερινά και είναι 11 φορές μικρότερη σε πληθυσμό, αν τα ανάγουμε στον πληθυσμό της Ελλάδας είναι 10.000 κρούσματα και κάνει 41.000 τεστ. Αν κάναμε κι εμείς κατ’ αναλογία πληθυσμού 300.000 τεστ που κάνει η Κύπρος…Έτσι που καλπάζει ο ιός ίσως δούμε τον Αύγουστο πάνω από 3.000 κρούσματα. Το ζήτημα είναι πως θα επηρεάσουν το σύστημα υγείας.», σημείωσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.