Τζανάκης – Ρεβεγιόν με τεστ και μάσκα – Τι λέει για τον εμβολιασμό παιδιών

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ο κ. Τζανάκης, προέβλεψε πώς θα κινηθεί η πανδημία μέσα στις επόμενες 20 ημέρες και αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών, προτρέποντας τους γονείς να συζητήσουν τους όποιους φόβους έχουν με τον παιδίατρό τους.

Τα μοντέλα του κ. Τζανάκη δείχνουν 2.000 θανάτους μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Όπως τόνισε, η πρώτη δόση προσφέρει προστασία μία με δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιασμού προσφέρει την αποφυγή της διασωλήνωσης και του θανάτου και η προστασία έρχεται 20 ημέρες αργότερα. Επομένως, αν κάποιος εμβολιαστεί τώρα θα είναι προστατευμένος μετά τις γιορτές.

«Από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουμε 2.824 θανάτους. Από αυτούς το 90% αφορούσε άτομα άνω των 60 ετών και ήταν ανεμβολίαστοι. Η ομάδα αυτή που προσθέτει στους θανάτους είναι αυτή η δύσκολη ομάδα. Από αυτή τη δεξαμενή θα έρθει η πληθώρα των θανάτων».

Ρεβεγιόν με rapid test και μάσκα
Ιδιαίτερα, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως η μάσκα προσφέρει προστασία κατά της διασποράς του ιού και πρότεινε να γίνονται rapid test, ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος και φοράει μάσκα έχει 99% προστασία για να μη μολυνθεί. Θα πρέπει να κινούμαστε με προσοχή, ακόμα και με τη μάσκα, έστω και με ένα άτομο δίπλα μας. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ένα test, αν και είμαι τριπλά εμβολιασμένος, για να είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ασυμπτωματικός φορέας».

Για τον εμβολιασμό παιδιών
Πολλοί γονείς έχουν δισταγμούς σχετικά με το αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους.

«Προτρέπω τους γονείς που έχουν παιδιά υπέρβαρα, που έχουν χρόνιο πρόβλημα του αναπνευστικού, πολύ περισσότερο εάν έχουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας, αιματολογικά, ογκολογικά, αυτοί κατά προτεραιότητα θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Ο καθηγητής αποκάλυψε πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 8 παιδιά με σύνδρομο post covid.

«Αυτό το εμβόλιο είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια. Προτρέπω τους γονείς οι οποίοι έχουν φόβους να συζητήσουν σοβαρά και να διαχειριστούν τους φόβους τους με τον παιδίατρό τους», κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με...

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των...

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με...

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των...

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινά στο Ρέθυμνο!

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...