Β.Διγαλάκης:Ίδρυση του αγγλόφωνου προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την ίδρυση του αγγλόφωνου προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι όταν η πολιτεία προσφέρει το κατάλληλο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, τα δημόσια πανεπιστήμιά μας έχουν τις δυνατότητες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Με τον νόμο 4692/2020, επιτρέψαμε από τον Ιούνιο του 2020 την ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών α΄ κύκλου χωρίς την εμπλοκή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μόνο με απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου και αφού προηγηθεί η πιστοποίησή τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους καθηγητές του ΑΠΘ για την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία και θα ήθελα να παροτρύνω και άλλα Πανεπιστήμια να συμμετέχουν στην προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας, μια προσπάθεια η οποία θα αναδείξει την Ελλάδα σε εκπαιδευτικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή. Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η διάχυση του μηνύματος «Study in Greece» ανά την επικράτεια και στο σημείο αυτό η Κρήτη μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας πράξη το “Study in Crete”.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τα σχόλια είναι κλειστά.