Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο αρχιτέκτονας» του Ολυμπιακού που οδήγησε την ομάδα στα ουράνια [vid]

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Μετά από 14 χρόνια στην ηγεσία του συλλόγου και ο ίδιος έζησε το όνειρό του.

Για κάθε θρίαμβο χρειάζεται το σωστό πλάνο, προσπάθεια, όραμα και κάποιον που να εμπνέει και να το πιστεύει παρά τις δυσκολίες.

Να κρατάει το τιμόνι σε φουρτούνες. Ακόμα και σε στιγμές που μια ολόκληρη χρονιά, αρχίζει να φαίνεται χαμένη. Να είναι πάντα το σημείο αναφοράς με ακλόνητη πίστη στο μεγάλο στόχο. Ο «αρχιτέκτονας» που στο τέλος δικαιώνεται.

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Μετά από 14 χρόνια στην ηγεσία του συλλόγου και ο ίδιος έζησε το όνειρό του.

Αυτό που άρχισε να χτίζει από την πρώτη μέρα με συνέπεια, χρήματα και πολλές φορές δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

Ένα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας κατά τη διάρκεια της απονομής και αμέσως μετά μαζί τους στα αποδυτήρια και στην καρδιά του Πειραιά, όπου ανέμεναν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας μέχρι τα ξημερώματα.

Προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη ο μικρός Γιαννάκης

Στην πιο ξεχωριστή βραδιά του Ολυμπιακού, προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης, που έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και στο τέλος φόρεσε τα ερυθρόλευκα και κράτησε την κούπα.

Σύμβολο της ενότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου για ακόμα μια φορά. Με τη δική του συγκίνηση για τη μεγάλη νίκη, να απλώνεται γρήγορα σε ολόκληρο το γήπεδο.

Ο μικρός ήρωας που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο παρακολούθησε την αναμέτρηση με αγωνία και στο τέλος πήρε και δώρο από τον αγαπημένο του παίκτη.

Η παρουσία του μικρού Γιάννη στον τελικό, συμβόλιζε την ενότητα για την οποία μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Ο μικρός Γιάννης έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια περίπου 4 ώρες πριν τη σέντρα. Λίγο αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την πρώτη του βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τη θέση του, για την έναρξη της αναμέτρησης.

H αποθέωση που γνωρίζει και ο ίδιος, είναι ίσως η μεγαλύτερη δικαίωση για έναν άνθρωπο που κλήθηκε να οδηγήσει και να μεγαλώσει το brand του Συλλόγου στα δύσκολα χρόνια της ελληνικής κρίσης.

Με σωστές αποφάσεις και σταθερή φιλοσοφία μέχρι ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κορυφή. Εκεί που ονειρευόταν και ο ίδιος από παιδί.

Ο επόμενος στόχος του προέδρου

Με επενδύσεις εκατομμυρίων, όχι μόνο για αγορές ποδοσφαιριστών και τη στήριξη του ερασιτέχνη που επί ημερών του γιγαντώθηκε, αλλά και για τη βελτίωση του προπονητικού κέντρου της ομάδας, που πλέον συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

Όλα αυτά μαζί με κοινωνικές δράσεις μετά από φυσικές καταστροφές και όχι μόνο, για την στήριξη κοινωνία.

Μετά την επίτευξη ενός στόχου, ακολουθεί όπως φαίνεται ένα νέο στοίχημα:

«Επόμενος στόχος του Europa League».

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει να δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί εκτός από τις απαραίτητες επενδύσεις να υπάρχει πίστη και υπομονή.

Η δική του παρουσία έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και εγγύηση για το αύριο του Συλλόγου. Ο πήχης όπως φαίνεται θα παραμείνει ψηλά, με νέους στόχους και όνειρα τρελά.

Σωκράτης Κόκκαλης: «Ο Ολυμπιακός έγραψε θρυλική σελίδα στην ιστορία του, συγχαρητήρια σε διοίκηση, παίκτες και προπονητή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.