Βαρδάκης: Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τις κλαδικές συμβάσεις τουρισμού – επισιτισμού

Ημερομηνία:

Στην κατάθεση δύο κοινοβουλευτικών αναφορών προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, ζητώντας την εξέταση των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η Εθνική Κλαδική Σύμβαση και να υπογραφούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς με πρόσχημα τη λήξη της θητείας των Δ.Σ. των ενώσεων των ξενοδόχων, δεν προσέρχεται η εργοδοτική πλευρά να υπογράψει τις τοπικές συμβάσεις του κλάδου σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, με αποφάσεις που στερούνται νομικών, ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, ακόμα και στις περιοχές που καλύπτονται από Τοπική Κλαδική Σύμβαση.
Σε κάθε περίπτωση, με αίτημά της η Ομοσπονδία, ζητά από τον Υπουργό να κηρύξει την Εθνική Κλαδική Σύμβαση ως υποχρεωτική, αλλιώς θα οι εργαζόμενοι θα λάβουν μισθούς «πείνας» την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι παρότι στο οικονομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν διαφορές με τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις, τίθενται διαφορές στο θεσμικό πλαίσιο και σε κεκτημένα δεκαετιών, που για πρακτικούς λόγους δεν προβλέπονται στην Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως π.χ. η μεταφορά των εργαζομένων κ.α.).

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, αρχικά να εξετάσει τα εύλογα αιτήματα της Ομοσπονδίας, καθώς και να ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αντίθετος στη μεταφορά των...

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της...

Κρήτη: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και έπεσε...

Ένας 52χρονος στην Κρήτη συνελήφθη μετά από καταδίωξη -...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αντίθετος στη μεταφορά των...

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της...

Κρήτη: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και έπεσε...

Ένας 52χρονος στην Κρήτη συνελήφθη μετά από καταδίωξη -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανήλικη παραβατικότητα: Ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω από τη δημόσια ανησυχία

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Η ανήλικη παραβατικότητα επανέρχεται συνεχώς με...

Παρουσίαση βιβλίου «ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ» στο Ρέθυμνο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Αθήνα, το...

Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς με αυξήσεις έως 15%

Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και...

Άγρια δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού – Νεκρός Αλβανός βαρυποινίτης

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Γ' Πτέρυγα στις φυλακές...