Βασιλακόπουλος: Αυξήθηκε ο κοροναϊός τις τελευταίες εβδομάδες

Ημερομηνία:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό» ανέφερε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος
Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τον κοροναϊό. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ανέφερε ότι «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό».

«Στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης έχουμε μια αύξηση του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η οποία ήταν πιο μεγάλη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να μην πανικοβαλλόμαστε. Πάντοτε ο κορονοϊός θα κάνει μικροεξάρσεις και υφέσεις» επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Μιλώντας για το καινούργιο στέλεχος με την ονομασία Έρις τόνισε ότι μειώνει λίγο και την ικανότητα της ανοσίας μας να το πιάνει το στέλεχος γι’ αυτό και υπενθύμισε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από το εμβόλιο για τη μεταδοτική νόσο. «Όταν έχω να ζυγίσω το κόστος και το όφελος, το όφελος από το εμβόλιο είναι πολλαπλάσιο», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Ο κοροναϊός δεν θα εξαφανιστεί»
Αναφορικά με τα όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τη νέα μετάλλαξη δήλωσε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό (Covid 19) που όπως τόνισε, «δεν θα εξαφανιστεί. Εμείς θα πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί και έχουν διατεθεί τεράστια κονδύλια από τις ΗΠΑ στην έρευνα για τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα φάρμακα για τον κορονοϊό, που θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε και νέα εργαλεία. Μέχρι τότε, το καλύτερο εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το νέο εμβόλιο που θα έρθει, συν τα αντιικά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα».

Ερωτηθείς για τον Long Covid που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, για καιρό, μετά τη νόσηση, επισήμανε ότι η μειωμένη απόδοση στα πνευματικά μας καθήκοντα, η συχνή ζαλάδα, η κόπωση είναι ορισμένα από τα πιο κοινά συμπτώματα.

«Η καλύτερη παρέμβαση μας είναι η αποφυγή της νόσησης που γίνεται με προσοχή και εμβολιασμό» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν ιατρεία για την παρακολούθηση των ασθενών που αναρρώνουν από την ασθένεια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 1 Νοεμβρίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα- Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία Εορτολόγιο...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...