Βασιλακόπουλος: Γιατί εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Όμικρον.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ερωτώμενος ο κ. Βασιλακόπουλος, για την μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού, εξήγησε πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνεται μεταδοτικότερο.

Γιατί εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα

«Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί» σημείωσε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Όμικρον.

«Δεν κάνει κακό σε κανέναν η 4η δόση»

Αναφορικά με την 4η δόση, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.

«Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει βαριά και να πεθάνει» προσέθεσε ο καθηγητής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Ελλάδα έχει τη δύναμη, την...

Με περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες στο επτάμηνο του...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Ελλάδα έχει τη δύναμη, την...

Με περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες στο επτάμηνο του...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γεμάτα ξενοδοχεία στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο

Τουρισμός: Ο Σεπτέμβριος κρατά ψηλά τη σεζόν – Πληρότητες...

Θεατρικός Περίπλους: Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2026-27

Μια συνάντηση γεμάτη θέατρο, μνήμες και καινούρια ξεκινήματα Θεατρικός Περίπλους:...

Ηράκλειο:Στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μεγαλοβρυσανών και Πρεβελιανών η Ελένη Βατσινά

Στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μεγαλοβρυσανών και Πρεβελιανών η...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 16:00 θα συνεδριάσει στο...