Βασίλη Τσάμη:Είναι η επίδραση που ασκεί ο άνθρωπος στον ιό η αιτία των μεταλλάξεων?

Στον παρόντα χρόνο τείνει να επικρατήσει η μετάλλαξη δέλτα και εκτός απο την μετάλλαξη Δέλτα, κυκλοφορεί και η μετάλλαξη delta plus, η οποία είναι μια μετάλλαξη της μετάλλαξηςπου έχει αναγνωριστεί σε περισσότερες από 10 χώρες με μόνη γνωστή διαφορά να είναι μια πρόσθετη μετάλλαξη στο τμήμα της πρωτεΐνης του ιού που της επιτρέπει να μολύνει τα υγιή κύτταρα.

Ο ιολόγος Δρ Jeremy Kamil, από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας, είπε στο BBC ότι «η Delta plus έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στη μόλυνση και εξάπλωση μεταξύ ατόμων που είχαν μολυνθεί νωρίτερα απο τον ιό ή έχουν ασθενή ή ατελή ανοσία εμβολίου. ” σημειώνοντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν πολύ απο τα ισχύοντα για την μετάλλαξη δέλτα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω εκ των πραγμάτων προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα :

1Μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί νωρίτερα απο τον ιό ή έχουν ασθενή ή ατελή ανοσία εμβολίου η μετάλλαξη Δέλτα plus, όπως και η μετάλλαξη Δέλτα, έχουν αυξημένη ικανότητα μετάδοσης. Στα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μειωμένη ικανότητα αντίστασης στην μετάλλαξη Δέλτα και Δέλτα plus, ποιος τύπος εμβολίου τους είχε χορηγηθεί? mRNA, Ιός φορέα, απενεργοποιημένου ιού ή υπομονάδας πρωτεϊνών?

2. Η βαθμιαία αλλαγή του ιού για να μπορεί να έχει αυξημένη ικανότητα μετάδοσης και μεταξύ των ατόμων που είχαν κολλήσει μια προηγούμενη μετάλλαξή του , ή έχουν εμβολιαστεί που οφείλεται? Είναι κάτι τυχαίο, είναι εργαστηριακό ή έχει να κάνει με την επίδραση που ασκεί ο άνθρωπος στον ιό? Αν απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και αποδειχθεί , για παράδειγμα, ότι τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει πρωτεϊνικά εμβόλια είναι πιο ευάλωτα στην μετάλλαξη Δέλτα και Δέλτα plus αυτό δεν θα σημαίνει ότι τα πρωτεΐνηκά εμβόλια εξελίσσουν τον ιό?

Επίσης, αν αποδειχθεί ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί με την μετάλλαξη Άλφα, για παράδειγμα, είναι πιο ευάλωτα στην μετάλλαξη Δέλτα και Δέλτα plus, δεν θα αποδειχθεί ότι ο ιός εξελίσσεται για να ξεπεράσει τον εαυτό του με συνέπεια να μην είναι οι ενεμβολίαστοι δυνητικά εργοστάσια παραγωγής μεταλλάξεων?

Κατά συνέπεια, σε μια τέτοια περίπτωση η No1 πολιτική κατεύθυνση δεν θα πρέπει να είναι η ελαχιστοποίηση κ η εξάλειψη των παραγόντων μεταδοτικότητας πάση θυσία?https://www.iliakanea.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.