Βενιζέλειο: Η κατάρρευση του ιστορικού νοσοκομείου σε αριθμούς και η ανάγκη σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ημερομηνία:

Σε  μια μόνιμη κατηφόρα βρίσκεται το Βενιζέλειο, το νοσοκομείο που παρά τα οξύτατα προβλήματα υποστελέχωσης, συνεχίζει να στηρίζει την δημόσια υγεία στην Κρήτη και τη Νότια Ελλάδα.

Η Ένωση Εργαζομένων περιγράφει με αριθμούς, την  σημερινή εικόνα του, τονίζοντας ότι: «Δεν είναι πολύ μακριά το 2019 όταν στους τότε δείκτες αποδοτικότητας που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, ήταν 2ο σε απόδοση μετά τον “Ευαγγελισμό”, με βάση τις  παρεχόμενες υπηρεσίες του, σε σχέση με το μέγεθος του.

Οι χειρουργικές του επεμβάσεις έχουν μειωθεί κατά 15%, ενώ δέχεται μεγάλη πίεση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα, με 160.000 και 100.000 επισκέψεις αντίστοιχα, το 2023.

Ωστόσο το ιστορικό αυτό νοσοκομείο, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του:

▪ Υπάρχει μεγάλη μείωση του προγράμματος του χειρουργείου σε σχέση με πέρυσι, ενώ διεκπεραιώνονται με δυσκολία, τα επείγοντα περιστατικά.

▪ Υπάρχουν μόλις τέσσερις αναισθησιολόγοι για την κάλυψη ολόκληρου του νοσοκομείου και η κάλυψη μέρους των αναγκών, γίνεται με την συνδρομή ιδιωτών γιατρών.

▪ Έχουν ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό οι τακτικές απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ οι εφημερίες για το τμήμα του Αξονικού Τομογράφου καλύπτονται από γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

▪ Το γαστρεντερολογικό τμήμα, ένα από τα μεγαλύτερα ενδοσκοπικά κέντρα στην Ελλάδα μένει τέλος του χρόνου με μόλις 3 ιατρούς από 6 που είχε.

Τι θα γίνει με τους τουλάχιστον 2000 ασθενείς που παρακολουθεί το τμήμα, σε τακτική βάση;

▪ Υπάρχει αδυναμία κάλυψης νέων περιστατικών και διεκπεραίωσης των ήδη διαγνωσμένων ,από την Αιματολογική Κλινική.

▪ Με μεγάλη δυσκολία και με σημαντικές αναμονές λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου και υπάρχουν συχνά διαπληκτισμοί στα επείγοντα.

▪ Εδώ και ένα χρόνο παραμένει ανενεργός ο στεφανιογράφος λόγω έλλειψης προσωπικού και κρεβάτι Εντατικής.

▪ Παραμένουν κλειστά 2 κρεβάτια ΜΕΘ και κινδυνεύουν να κλείσουν και άλλα το επόμενο διάστημα.

▪ Υπάρχουν 370 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων πάνω από 160 αφορούν τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, ενώ λείπουν 40 ιατροί και 170 άτομα όλων των άλλων ειδικοτήτων, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη ειδικευομένων ιατρών.

Η Ένωση Εργαζομένων, καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι  δικαίωμα σε δωρεάν ,καλές υπηρεσίες υγείας, έχουμε όλοι .ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας διαπρεπής Κρητικός επιστήμονας στην κορυφή της...

Η Πρυτανική Αρχή καλωσορίζει τον Ελπιδοφόρο Μανταδάκη στο Ίδρυμα...

SKY EXPRESS – ΠΑΤΡΙΣ: 40 εισιτήρια μετ’...

Μια σημαντική προσφορά στους μαθητές του νησιού με αφορμή...

Ένας διαπρεπής Κρητικός επιστήμονας στην κορυφή της...

Η Πρυτανική Αρχή καλωσορίζει τον Ελπιδοφόρο Μανταδάκη στο Ίδρυμα...

SKY EXPRESS – ΠΑΤΡΙΣ: 40 εισιτήρια μετ’...

Μια σημαντική προσφορά στους μαθητές του νησιού με αφορμή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανάσα για τους οδηγούς στο Ρέθυμνο: Ανοίγουν σχολικές αυλές για δωρεάν στάθμευση!

Ανοικτοί για προσωρινή δωρεάν στάθμευση οχημάτων θα παραμένουν από...

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον Ιούνιο, σχεδόν στους 21° Κελσίου

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να...