Βικτώρια Χίσλοπ: Να μην εμπορευματοποιηθεί η Σπιναλόγκα

Ημερομηνία:

“Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν γινόταν να μου επιβεβαιώσει κάποιος πως δεν υπάρχουν και δε θα υπάρξουν ποτέ σχέδια εμπορευματοποίησης της Σπιναλόγκας κατά τρόπο επιζήμιο για τη μνήμη όσων έζησαν εκεί”.

Τα παραπάνω τονίζει στην επιστολή της η βραβευμένη Βρετανίδα Συγγραφέας και Δημοσιογράφος Βικτόρια Χίσλοπ, με αφορμή τις αναρτήσεις  που είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα σε Αθηναϊκά Μέσα, αναφορικά με την εξέταση σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης του χώρου της Σπιναλόγκας με συγκεκριμένες χρήσεις των κτιρίων στην βάση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής αξιοποίησης από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Η κ. Χίσλοπ, πληροφορούμενη την αρθρογραφία, γνωρίζοντας την πολύχρονη προσπάθεια του Δήμου Αγίου Νικολάου για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco , σε επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό , εκφράζει την βαθιά ανησυχία της   στην προοπτική οποιασδήποτε “ανάπτυξης” του νησιού – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – παρεκτός σε ότι θα αφορούσε την αναστήλωση των κτιρίων συμβάλλοντας στη διατήρησή τους, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν με ασφάλεια και να φαντάζονται πώς μπορεί να ήταν η ζωή εκεί”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τοποθέτηση μεγάλων ανοιχτών κάδων για τη συλλογή...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μέσω του Τμήματος Καθαριότητας και...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με την Ένωση...

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη...

Τοποθέτηση μεγάλων ανοιχτών κάδων για τη συλλογή...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μέσω του Τμήματος Καθαριότητας και...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με την Ένωση...

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Εκδρομή σε Θεσσαλονίκη και Βουλγαρία (αεροπορικώς) από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου διοργανώνει...

Κάλεσμα στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιούχων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-6-2026,...

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον Μάιο – Άνοδος 8,1% στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημείωσε το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του...