Βιβλία στη Βικελαία στη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη

Βιβλία στη Βικελαία στη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη . Σε προφορά βιβλίων στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, τιμώντας τη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη, αποφάσισε ….

Σε προφορά βιβλίων στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, τιμώντας τη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη, αποφάσισε να προχωρήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπολών του Ηρακλείου.

Σε ψήφισμα το οποίο εξέδωσε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Σαββάκη, τονίζοντας ότι με τη στάση του έδειξε πως ο αγώνας για τη γνώση είναι ενιαίος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Σαββάκης έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 71 ετών στις 27 Δεκεμβρίου και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Εκδοτών και Βιβλιοπολών Ηρακλείου:

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του μαχητή της ζωής συμπολίτη μας Ανδρέα Σαββάκη.

Άλλος ένας εργάτης που συνεισέφερε απεριόριστα στην αυτογνωσία μας σαν δημότες του Ηρακλείου μας αφήνει.

Ο Ανδρέας Σαββάκης αφιέρωσε τα νιάτα του στον αγώνα για την ελευθερία του λαού και όλη τη ζωή του στον αγώνα για τη μόρφωση του λαού.

Αφού νίκησε τους βασανιστές της δικτατορίας, αφιερώθηκε στα ειρηνικά του καθήκοντα χωρίς τυμπανοκρουσίες και διάθεση προσωπικής αναγνώρισης.

Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από την εποχή της μεγάλης της δράσης μέχρι και το τέλος της επαγγελματικής του πορείας.

Με τη στάση του έδειξε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και τη γνώση είναι ενιαίος.

Όλοι οι φιλέρευνοι δημότες της πόλης, όσοι ασχολούνται με την ιστορία και την πολιτιστική εικόνα του τόπου μας, θα αναγνωρίσουν στις αναζητήσεις τους αυτές το ίχνος της αστείρευτης εργατικότητας του Ανδρέα Σαββάκη.

Μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη όλων όσων μαζί του έφτασαν το όνομα της πόλης μας μακρυά θα αποτελέσει η συνεχής προσπάθεια μας, ιδίως των δημοτικών ιθυνόντων, τώρα και πάντα, να εξασφαλίσουν και να στηρίξουν τη συνέχεια ενός έργου που τίμησε την πόλη μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 αποφασίζει:

  • την έκδοση και δημοσίευση στο τοπικό τύπο του παρόντος ψηφίσματος
  • τη συμμετοχή του στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος
  • την προφορά βιβλίων στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, τιμώντας τη μνήμη του

Τα σχόλια είναι κλειστά.