Βολουδάκης: στον Υπουργό Εργασίας για τους εργαζομένους στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, για να του θέσω
ένα ζήτημα που αφορά μια κατηγορία Χανιωτών εργαζομένων, συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στην Αμερικανική Βάση της Σούδας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι υπάλληλοι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι διατίθενται στη Βάση στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στη Βάση, ως προς τις άδειες μητρότητας βρίσκονται σε ένα κενό του νόμου: Ως ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενες, δε δικαιούνται τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενες στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή όμως, δε λαμβάνουν ούτε τις άδειες των ιδιωτικών υπαλλήλων στο σύνολό τους! Συγκεκριμένα, δε λαμβάνουν την άδεια προστασίας μητρότητας και τη σχετική παροχή του ΟΑΕΔ.

Το καθεστώς αυτό υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι προφανώς μια αδικία που πρέπει να διορθωθεί νομοθετικά. Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί το καταλληλότερο όχημα για τη σχετική διάταξη, καθώς προβλέπει ήδη αρκετές σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους, όπως άδεια πατρότητας και πρόσθετη γονική άδεια για τους πατέρες.

Πρέπει να συμπληρώσω ότι το νομοσχέδιο είναι κατά την άποψή μου εξαιρετικό. Διασφαλίζει πλήρως τα υφιστάμενα δικαιώματα των εργαζομένων αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, ενώ
τους δίνει σημαντικές νέες δυνατότητες όπως είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (π.χ. τετραήμερη εργασία με δεκάωρο, αντί για πενθήμερη με οκτάωρο για κάποιο διάστημα, με αίτημα του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη).
Εννοείται ότι τα όσα αυτές τις μέρες διακινούνται, ότι τάχα «η εργασία θα πληρώνεται με ρεπό» κλπ, είναι χοντροκομμένα παραμύθια που μόνο ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παράγει, καθώς βλέπει να μεγαλώνει η απόσταση των θέσεών του από το κοινό αίσθημα.
Θα τα πούμε αναλυτικότερα στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη...

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης,...

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το...

Κεντρικό θέμα: «Το σπίτι μας, ο πλανήτης» Τρίτη 24 Ιουνίου:...

Δήμος Πλατανιά:Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη...

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης,...

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το...

Κεντρικό θέμα: «Το σπίτι μας, ο πλανήτης» Τρίτη 24 Ιουνίου:...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καθηλωμένοι οι πραγματικοί μισθοί εδώ και 15 χρόνια

Ο πραγματικός μισθός είναι το ποσό που απομένει μετά...

Η Ελλάδα χάνει 30% νερό από τα συστήματα ύδρευσης

Ο ΟΟΣΑ ζητά άμεσες ενέργειες για την αναπλήρωση των...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ευρωπαϊκό πρόστιμο “μαμούθ”

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...