«Βόμβα» Φραγκάκη-ΕΟΤ: Αν δεν εγκριθεί το Sputnik V θα ζητάμε τεστ από εμβολιασμένους Σέρβους και Ρώσους

Ημερομηνία:

Ένα επιπλέον εμπόδιο στην έτσι και αλλιώς δύσκολη τουριστική σεζόν του 2021 ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να ζητά αρνητικό μοριακό τεστ ακόμα και από εμβολιασμένους Ρώσους και Σέρβους πολίτες που θα θελήσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, αναφερόμενος σε χώρες που εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, όπως είναι η Ρωσία και η Σερβία, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δε θα γίνεται δεκτό στη χώρα μας και οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Φραγκάκης είπε ότι καταληκτική ημερομηνία για άνοιγμα του τουρισμού είναι η 14η Μαΐου, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να ανοίξει ο τουρισμός πιλοτικά νωρίτερα, ακόμα και εντός του Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Φραγκάκης πάντως τόνισε ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι ανοιχτά η εστίαση και το λιανεμπόριο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέταρτη στη γαλλική αγορά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου...

Υψηλότερη η μέση αξία του ελληνικού προϊόντος. Την τέταρτη θέση...

Γονικές άδειες: Νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ευελιξία...

Αλλάζει το πλαίσιο για τις γονικές άδειες, όσα ανέφερε...

Τέταρτη στη γαλλική αγορά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου...

Υψηλότερη η μέση αξία του ελληνικού προϊόντος. Την τέταρτη θέση...

Γονικές άδειες: Νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ευελιξία...

Αλλάζει το πλαίσιο για τις γονικές άδειες, όσα ανέφερε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέταρτη στη γαλλική αγορά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου η Ελλάδα

Υψηλότερη η μέση αξία του ελληνικού προϊόντος. Την τέταρτη θέση...

Ελ Νίνιο: Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το ισχυρότερο κλιματικό φαινόμενο της Γης

Δεν είναι καταιγίδα, δεν εκδηλώνεται παντού με τον ίδιο...

Καθιστική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μένουμε καθισμένοι για πάνω από 25 λεπτά – Τι έδειξε νέα μελέτη

Περισσότερο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε μπορεί να επηρεάζει την...