«Βόμβα» στην σχολική κοινότητα των Χανίων για μετακομίσεις σχολείων

Ποια σχολεία σχεδιάζεται να ανταλλάξουν μεταξύ τους κτήρια τον Σεπτέμβιο

«Βόμβα» στην σχολική κοινότητα των Χανίων για μετακομίσεις σχολείων

Μεγάλες αλλαγές στην σχολική στέγη στα Χανιά δρομολογούνται από το ερχόμενο Σεπτέμβριο με στόχο την δημιουργία ενός campus επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Ακρωτήρι.

Συγκεκριμένα σχεδιάζεται:

  • Το ΓΕΛ Ακρωτηρίου να μεταστεγαστεί στο Μουσικό Σχολείο (Σόδυ)
  • Το Μουσικό Σχολείο να μεταφερθεί στο 1ο ΕΠΑΛ (Κοραή)
  • Το 1ο ΕΠΑΛ να μεταφερθεί στο κτήριο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου.

Έτσι μέσα από τη γειτνίαση με το πρότυπο ΕΠΑΛ θα επιτραπεί η ανάπτυξη και των δύο σχολείων, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, «ώστε να ανέβει η επαγγελματική εκπαίδευση στην πόλη και να πάρει την αίγλη που της αξίζει».

Επιφυλάξεις

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο, ο αντιδήμαρχος παιδείας Αντώνης Βαρδάκης μεταφέρει στο zarpaenws.gr τις επιφυλάξεις από μεριάς Δήμου για το κατά πόσο είναι εφικτές αυτές οι αλλαγές με τα δεδομεμένα των σχολείων και πιο συγκεκριμένα κατά πόσο το ΓΕΛ Ακρωτηρίου ένα σχολείο με 420 μαθητές μπορεί να εξυπηρετηθεί στο κτήριο του Μουσικού Σχολείου.

Πάντως ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθαρίζει ότι καμία αλλαγή δεν θα προχωρήσει χωρίς την συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Αναβρασμός

Την ίδια ώρα κυρίως στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου επικρατεί αναβρασμός για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές ενώ για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων.

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.