Βόρεια Μακεδονία : Θέμα ημερών όλες οι συνταγματικές αλλαγές

Ημερομηνία:

Έπειτα κι από την την εκπλήρωση όλων των νομικών απαιτήσεων για την έναρξη ισχύος της τελικής συμφωνίας και των συνταγματικών τροποποιήσεων, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, στη συνέχεια η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Ελλάδα θα υποβάλουν κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και θα τον ενημερώνουν για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας, η οποία βάζει τέλος στην επί δεκαετίες αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών.

Στη συνέχεια, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα ενημερώσει τη Γραμματεία του ΟΗΕ, τα κράτη μέλη, τις χώρες-παρατηρητές του ΟΗΕ, καθώς και όλους τους διεθνείς οργανισμούς των οποίων είναι μέλος, σχετικά με τις αλλαγές που σημειώθηκαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του τονίζεται τέλος ότι όλα αυτά αναμένεται να συμβούν εντός των επόμενων ημερών. Ετσι, και τυπικά η γειτονική χώρα θα είναι και στον ΟΗΕ με το νέο της όνομα.

Πάντως, παραμένουν οι αμφιβολίες σχετικά με το πώς οι όροι της συμφωνίας θα τηρηθούν από τη γειτονική χώρα.

Και κυρίως τι θα γίνει με τις «γκρίζες» ζώνες της συμφωνίας, όπως π.χ. με το θέμα που αναδείχθηκε πρόσφατα σχετικά με τα επίσημα έγγραφα στο εσωτερικό της χώρας.

Δίνεται η δυνατότητα για μια πενταετία να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προστριβές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέος «πονοκέφαλος» για την Airbus – Εντοπίστηκε...

Νέο πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη της Airbus, καθώς κατασκευαστικό...

Τι αλλάζει στις κληρονομιές: Τέλος τα αδελφομοίρια,...

Τι φέρνει η νέα εποχή στις κληρονομιές. Μετά από οκτώ...

Νέος «πονοκέφαλος» για την Airbus – Εντοπίστηκε...

Νέο πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη της Airbus, καθώς κατασκευαστικό...

Τι αλλάζει στις κληρονομιές: Τέλος τα αδελφομοίρια,...

Τι φέρνει η νέα εποχή στις κληρονομιές. Μετά από οκτώ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρισύνη Στρατάκη: Το “χρυσό” κορίτσι από το Αρκαλοχώρι κατέρριψε Πανελλήνιο ρεκόρ 16 ετών

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Νέο πανελλήνιο...

Εφιάλτης στην Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι του, τον μαχαίρωσαν και άρπαξαν 7.000€ και το αυτοκίνητο!

Στιγμές τρόμου έζησε 55χρονος στο Νιόχωρι Αποκορώνου, όταν δύο...

Το πρώτο σιτάρι που παράγει μόνο του λίπασμα για την καλλιέργειά του

Πιο φιλικό στο περιβάλλον και μικρότερο κόστος παραγωγής. Επιστήμονες στο...

Νέος «πονοκέφαλος» για την Airbus – Εντοπίστηκε ελάττωμα στην άτρακτο δεκάδων αεροσκαφών

Νέο πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη της Airbus, καθώς κατασκευαστικό...