Βουλή :Κατά της πρότασης μομφής 156, υπέρ 142 και παρών ο Μπογδάνος!

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή :Κατά της πρότασης μομφής 156, υπέρ 142 και παρών ο Μπογδάνος!

Οι 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Μαριέττα Γιαννάκου που εισήχθη στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Απέρριψε η Βουλή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε σύνολο 299 βουλευτών υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 142 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 156 και ένας βουλευτής ψήφισε παρών.

Οι 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Μαριέττα Γιαννάκου καθώς η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ σε σοβαρή κατάσταση.

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ παρών ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τη συζήτηση διερωτήθηκε: «Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί μια κυβέρνηση 31 μηνών για να κυβερνήσει ποιος;».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανη καθώς στόχος του κ. Τσίπρα είναι να συγκρατήσει τις δυνάμεις του που φυλλορροούν.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει τελειώσει πολιτικά, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική και προσχηματική τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποτυχία του στην διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας και τον κάλεσε εκ νέου να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Διαβάστε επίσης – Πρόταση μομφής: Επεισόδιο Πολάκη και Γεωργιάδη στη Βουλή – Επενέβη η φρουρά

Τα σχόλια είναι κλειστά.