«Βουλιάζουν» από επισκέπτες τα νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πληρότητες που φτάνουν κοντά στο 100% εμφανίζουν τα διαμερίσματα και οι κατοικίες που ενοικιάζονται μέσα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στα δημοφιλή νησιά της χώρας, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σε νησιά του Αργοσαρωνικού όπως η Ύδρα και οι Σπέτσες, η Αίγινα, των Κυκλάδων όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Πάρος, των Σποράδων, Σκόπελο και Σκιάθο αλλά και του Ιονίου όπως Λευκάδα και Κεφαλονιά, οι προκρατήσεις σε διαμερίσματα και κατοικίες ξεπερνούσαν το 90% ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ενώ λίγα ακίνητα έμεναν διαθέσιμα για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Ενδεικτικά στην Ύδρα οι πληρότητες έφταναν το 97%, στη Σαντορίνη και τη Σκιάθο το 94%, στη Σύρο και την Κεφαλονιά το 93%, στην Πάρο το 92% και στη Μύκονο το 90% σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Εstates.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από το πρωί της Παρασκευής τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούσαν με πληρότητες 100% από ταξιδιώτες που έφευγαν στα νησιά της χώρας για το τριήμερο.

«Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από Παρασκευή 2 Ιουνίου έως Δευτέρα 5 Ιουνίου, καταγράφει υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων για αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα (όχι βίλες) κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης» σημείωνε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

«Τα ποσοστά πλέον αφορούν μεγαλύτερη δυναμική ακινήτων, δηλαδή περισσότερα ακίνητα σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που διατίθενταν προς μίσθωση μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν, καταγράφεται αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων» συμπλήρωνε.

Την ίδια στιγμή υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα αντίστοιχα ακίνητα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι προκρατήσεις τις προηγούμενες μέρες έφταναν μέχρι και το 94%. Ενδεικτικά Χαλκιδική, Καλάβρυτα, Καλαμάτα, Κιάτο, Ναύπλιο, Λεωνίδιο είχαν από την αρχή της εβδομάδας ποσοστά προκρατήσεων που ξεπερνούσαν το 80% με πολλούς εκδρομείς να επιλέγουν προορισμούς στους οποίους μπορούν να ταξιδέψουν οδικώς για το τριήμερο.https://www.cnn.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.