Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα – «Παράθυρο» για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ημερομηνία:

Δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα αφήνοντας τον Αύγουστο τον μοναδικό καλοκαιρινό μήνα «ανοικτό» για διακοπές, αν στην επόμενη αναθεώρηση αλλάξουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα δημοφιλή νησιά των Βαλεαρίδων – Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Μενόρκα – μαζί με τη Μαδέρα, τη Γρενάδα, τα Μπαρμπέιντος και τις Βερμούδες μετακινήθηκαν από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σάρπς.

Ωστόσο, πρόσθεσε, θα είναι υπό παρακολούθηση.

Καταργείται η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Παράλληλα και με τους Βρετανούς να πιέζουν για περισσότερη ελευθερία στα ταξίδια επισήμανε ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Όμως το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν να παρακινούν τα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα βάζει φρένο στην ήδη αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας...

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας...

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Στην κατηγορία 3 όλο το νησί

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη,...