Βρετανία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας – Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άλογα επί ποδός

Συνολικά 1.500 στρατιώτες, 350 άλογα και 7.000 επισκέπτες πήραν μέρος, υπό την «ηγεσία» του πρίγκιπα Ουίλιαμ, στην πρόβα για την παρέλαση.

Συνολικά 1.500 στρατιώτες, 350 άλογα και 7.000 επισκέπτες πήραν μέρος στην… πρόβα που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στο Λονδίνο, μια πρόβα για την παρέλαση που πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Ιουνίου, προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο.

Κεντρική θέση στην εν λόγω 90λεπτη πρόβα είχε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος από τους εγγονούς της βασίλισσας Ελισάβετ, που παρουσιάστηκε έφιππος, πάνω σε ένα μαύρο άλογο το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ, να επιθεωρεί τα παραταγμένα στρατεύματα και να χαιρετά στρατιωτικά.

Η παρέλαση (Trooping the Colour) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, για τα γενέθλια της βασίλισσας. Ειδικά φέτος ωστόσο, αυτή η εκδήλωση αναμένεται να συνδυαστεί και με τους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο: τα 70 χρόνια δηλαδή της βασίλισσας στον θρόνο.

Τα βρετανικά μίντια διερωτώνται, πάντως, εάν θα είναι η 96χρονη βασίλισσα παρούσα στους εορτασμούς την ερχόμενη Πέμπτη. Εάν απουσιάσει, αυτό θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της μακράς θητείας της στην εξουσία, όπως σημειώνει η Washington Post επικαλούμενη σχετικό άρθρο των Sunday Times.

Τα σχόλια είναι κλειστά.