Βρετανοί | Μεγάλη επιφυλακτικότητα για διακοπές στο εξωτερικό

Ημερομηνία:

Μόλις ένας στους 10 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι θετικοί στο να ταξιδέψουν για διακοπές στο εξωτερικό μόλις αυτό γίνεται εφικτό ή μόλις βεβαιωθούν ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν το τέλος του έτους.

Αυτό έδειξε έρευνα των Service Science και Kantar για λογαριασμό του Travel Weekly, που διεξήχθη το Μάιο, σύμφωνα με την οποία το 31% των ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο προτίθενται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Ωστόσο, εξ αυτών μόλις το 15%, δηλαδή μόλις το 5% του συνόλου των ενηλίκων, θα ταξιδέψουν το νωρίτερο δυνατό.

Άλλο ένα 15% πιστεύει ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για διακοπές πριν το τέλος της χρονιάς.

Σχεδόν ένας στους 3 δυνητικούς ταξιδιώτες (30%) σκοπεύουν να τηρήσουν στάση αναμονής πριν την κράτηση, για το πώς θα αναπτυχθεί το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για διεθνή ταξίδια, και ένα 26% δήλωσε ότι είτε δεν είναι πιθανό να κάνει διακοπές στο εξωτερικό ενώ βρίσκεται σε εφαρμογή το σύστημα αυτό είτε είναι αβέβαιοι για τις απαιτήσεις στα ταξίδια. Οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν πότε θα κάνουν κράτηση ή θα ταξιδέψουν.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα των Βρετανών ακόμη και πριν την απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα στις αρχές Ιουνίου.

Ειδικότερα, ένας στους 5 δυνητικούς τουρίστες κάτω των 54 ετών (18%) δήλωσε ότι θα ταξιδέψει το νωρίτερο δυνατό έναντι αντίστοιχου ποσοστού 5% των ηλικιών άνω των 65.

Ένας στους 5 (20%) ηλικίας κάτω των 35 ετών εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει πριν τα τέλης της χρονιάς, έναντι 14% των ηλικιών 35 και άνω.

Ένας στους 4 των κάτω των 45 ετών (26%) δήλωσε ότι θα περιμένει πώς θα εξελιχθεί το άνοιγμα των ταξιδιών πριν προβεί σε κράτηση, έναντι 39% των 55 και άνω.

Μόλις ένας στους 9 στις ηλικίες κάτω των 45 (11%) δήλωσε ότι δεν είναι πιθανό να κάνει διακοπές ενώ είναι σε εφαρμογή το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, έναντι 19% των ηλικιών άνω των 45.

Επιπλέον, ένας στους 7 νεαρούς ταξιδιώτες (16-34) δήλωσε άγνοια σχετικά με τις απαιτήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό (14%), και προηγούνται οι άνω των 65 (18%). Ωστόσο, λιγότεροι από ένας στους 12 (8%) των ηλικιών 45-64 δήλωσαν το ίδιο.

Σχεδόν δύο στους 5 ενήλικες ηλικίας κάτω των 35 οι οποίοι σκοπεύουν να κάνουν διακοπές (37%) έχουν εμπιστοσύνη στα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως το ποσοστό τους στις ηλικίες 35-41 πέφτει στο 31% και στις άνω των 55 στο 20%.

Οι άνω των 45 ετών όμως εμφανίζονται πιο αβέβαιοι για τα ταξίδια, με το 23% των ηλικιών 35-44 και το 17% των 16-24 να μη γνωρίζουν ακόμα τι θα κάνουν σε σχέση με τις διακοπές. Αντίθετα, μόλις το 6% των άνω των 65 ετών δήλωσαν αβέβαιοι.

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και...

Στο Στρασβούργο μετέβη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης προκειμένου...

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα προληπτικών προγεννητικών ελέγχων για φορεία Νωτιαίας...

Νέο προγράμματα προληπτικών ελέγχων για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία...

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και...

Στο Στρασβούργο μετέβη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης προκειμένου...

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα προληπτικών προγεννητικών ελέγχων για φορεία Νωτιαίας...

Νέο προγράμματα προληπτικών ελέγχων για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση Δ.Σ ΚΕΔΕ.

Στο Στρασβούργο μετέβη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης προκειμένου...

Νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου ο Χρήστος Δελησάββας.

Η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου ανακοινώνει τον ορισμό του Χρήστου Δελησαββά...

Θερινό Σχολείο Διαστημικής Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης | 04-12 Ιουλίου 2026

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών και η...