Βροχερός και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην Κρήτη θα κυριαρχήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες.: Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι νωρίς το απόγευμα. Παράλληλα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά μέρη του νησιού.

Από το απόγευμα και μετά αναμέται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 6 έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους που θα κυριαρχήσουν στην Κρήτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε οδηγίες για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντκές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

20 μέρες για το Πάσχα: Τι δείχνουν...

Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της Σαρακοστής, πολλοί στρέφονται στην...

Καταιγίδες την Τετάρτη στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν την...

20 μέρες για το Πάσχα: Τι δείχνουν...

Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της Σαρακοστής, πολλοί στρέφονται στην...

Καταιγίδες την Τετάρτη στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 18:00 συνεδριάζει στη Λότζια...

20 μέρες για το Πάσχα: Τι δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας

Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της Σαρακοστής, πολλοί στρέφονται στην...

Χάρης Παπαδάκης:Το νερό είναι δημόσιο αγαθό – Ευθύνη όλων η σωστή διαχείρισή του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αναδεικνύεται με τον...