WIN… WIN… με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ…

Εκ του αποτελέσματος… και μόνο χωρίς να μπούμε καν στη διαδικασία να συζητάμε για το πως και το γιατί… έγιναν όλα αυτά με το πολύκροτο οικόπεδο της ΑΒΕΑ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι μία μεγάλη επιτυχία πρώτα για το δήμο Χανίων και μετά για τη δημοτική αρχή.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Δήμος έκανε “σαματά” να το πάρει και το ήθελε πολύ… ενώ έβαλε και σε κίνδυνο πολλά… χρήματα και δικαστικές περιπέτειες… Εν τέλει όμως παίρνει ένα οικόπεδο δίνοντας την αντικειμενική του αξία… και δίνει στους Χανιώτες έναν χώρο πρασίνου και όχι μόνο που ούτε στα όνειρα μας δεν θα το βλέπαμε. Δίνει έναν ελεύθερο χώρο για να γίνουν μπασκέτες, πάρκινγκ, κούνιες και ότι άλλο γουστάρουν οι Χανιώτες μελλοντικά σε ένα καίριο σημείο της πόλης μας. Και όπως και να το κάνουμε πιστώνεται στον Σημαντηράκη που τελευταία στιγμή ανέτρεψε τα πάντα που είχε σχεδιάσει ο Βάμβουκας και διεκδίκησε το οικόπεδο με “λύσσα” και με τρόπους που φαινόντουσαν “τρελοί”… Όμως εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε και διακιώθηκε για την επιλογή του.

Πάμε τώρα στην εταιρία που έκανε τη δωρεά. Κανονικά θα έπαιρνε ένα τέτοιο οικόπεδο κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Κάπου εκεί ψηλά χαμηλά. Όμως τώρα έδωσε κάτι “ψιλά” κοντά στο μισό εκατομμύριο με αποτέλεσμα να είναι όπως παραδέχεται και η ίδια σούπερ κερδισμένη. Εξασφαλίζει δίπλα της ότι δεν θα χτιστεί άλλο ξενοδοχείο να τους “γκρούψει”, εξασφαλίζει έναν χώρο πρασίνου, εξασφαλίζει μεθαύριο έναν χώρο άθλησης ή κούνιες ή ακόμα και πάρκινγκ… στη περιοχή.

Κερδισμένη είναι και η τράπεζα καθώς θα πάρει σχεδόν τα λεφτά που απαιτούσε, οπότε η επένδυση της δικαιώνετε ενώ παράλληλα έχει και τις καλύτερες σχέσεις και με τη δημοτική αρχή αλλά και με τους Χανιώτες που η όλη υπόθεση τους είχε “ενοχλήσει” έτσι όπως παρουσιαζόταν από την πλευρά του δήμου.

Τέλος μεγάλος νικητής είναι η κοινωνία των Χανίων. Η κοινωνία των Χανίων που εξασφάλισε στη περιοχή ένα κομμάτι ελεύθερο, ένα οικόπεδο που θα μπορούν να χαρούν τα παιδιά μας.

Y.Γ

Προσωπικά ανέλαβε τα δικηγορικά θέματα της ΑΒΕΑ ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ο Ευτύχης ξέρει πολύ καλά πως να παίξει με τους νόμους αλλά και με τους “τραπεζίτες” και δεν άφησε κανένα… μα κανένα ψεγάδι στην εισήγηση του δήμου. Σούπερ σύμμαχο βρήκε ο Παναγιώτης στο θέμα αυτό.

Και όπως ήταν φυσικό… ο Τάσος Βάμβουκας ήταν απέναντι στην αγορά του οικοπέδου… και έγραψε και ένα μακροσκελέστατο άρθρο γιατί δεν έπρεπε ο δήμος να το αγοράσει. Και κάπως έτσι έχασε μία και καλή τους δύο που είχε από την παράταξη του Σημανδηράκη, τον Βαρδάκη και τον Ξανθουδάκη καθώς οι δύο τους… συμφωνούν με το δήμαρχο.

Απλά αναρωτιέμαι… τόσους πολλούς που χάνει ο πρώην δήμαρχος από το 2015 που εκλέχτηκε, σκέφτηκε μήπως τελικά ότι αυτός τα κάνει όλα λάθος;

Καλό θα ήταν μιας και βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό τα ακίνητα του δήμου ολοένα και πολλαπλασιάζιονται να τα αξιοποιήσουμε κιόλας. Να σας θυμίσω ότι έχει αγοραστεί ένα κτίριο επί Βάμβουκα για να γίνει βιβλιοθήκη ενώ ακόμα πολλά κτίρια περιμένουν να δουν εργολάβους να τα αξιοποιούν.

Εύχομαι πάντως να μην μπαίνουν ιδέες στο δήμαρχο Χανίων για να πάει να αγοράσει κανένα… οικόπεδο εκεί στο λόφο Καστέλι. Όχι μόνο λεφτά δεν υπάρχουν αλλά ούτε και κουράγιο…

Τα σχόλια είναι κλειστά.