Ξανά στα Δικαστήρια η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας

Για τις 14 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη
Για τις 14 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, η τραγική υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση για «κρεατάκια», στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πίκρα και οργή στους τραγικούς γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους. Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας, Μάνος Παρασκάκης, πετάχτηκε σαν ελατήριο και απευθυνόμενος στην έδρα, φώναξε οργισμένος: «Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν». Την ίδια ώρα η αναισθησιολόγος ξεσπούσε σε κλάματα.

Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων-ερωτημάτων της έδρας.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.