Ξεχνά τις πρακτικές του ο Τσίπρας: Η ειρωνική ανάρτηση για τις εκκενώσεις καταλήψεων

Ημερομηνία:

Την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στο οποίο διέμεναν πρόσφυγες, στα Εξάρχεια, σχολίασε –αν και λίγο αργοπορημένα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία προχώρησε εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια, το οποίο λειτουργούσε παλιότερα ως σχολείο, όπου διέμεναν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο διέμεναν 143 πρόσφυγες, εκ των οποίων 56 ήταν παιδιά.

«Θα κοιμόμαστε ασφαλείς…»
Σχολιάζοντας την επιχείρηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε: «Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς…» συμπλήρωσε.

Οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος

Ο κ. Τσίπρας μάλλον λησμονεί τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν τους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος, καθώς είχαν εκτοπιστεί από τις καταλήψεις στις οποίες διέμεναν.

Η κυβέρνηση, τότε, είχε εκκενώσει κτίριο των Εξαρχείων στο οποίο στεγάζονταν πρόσφυγες, αλλά η έλλειψη σχεδίου οδήγησε πολλούς από αυτούς, ανάμεσα τους και παιδιά, να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα καθώς δεν υπήρχε κάποιος χώρος φιλοξενίας.

Μάλιστα για να «σπάσει» τη διαμαρτυρία τους είχε προχωρήσει σε προσαγωγή περισσότερων από 70 ατόμων, μεταφέροντας τους στη ΓΑΔΑ με επιστρατευμένα πούλμαν και βανάκια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις αγροτικές...

Αντιμέτωπη με αναστολή μηνιαίων και ενδιάμεσων πληρωμών η Ελλάδα....

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας στην...

Μετά από μια σχετικά αίθρια μέρα, αύριο Παρασκευή η...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις αγροτικές...

Αντιμέτωπη με αναστολή μηνιαίων και ενδιάμεσων πληρωμών η Ελλάδα....

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας στην...

Μετά από μια σχετικά αίθρια μέρα, αύριο Παρασκευή η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σητεία (19.9) και τον Αγιο Νικόλαο (20.9)

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το ταξίδι του...

Εορτολόγιο 19 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια

Αντιμέτωπη με αναστολή μηνιαίων και ενδιάμεσων πληρωμών η Ελλάδα....