Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

Ημερομηνία:

Την πρώτη ενημερωτική ημερίδα για τη Νέα ΚΑΠ 2021-2027 πραγματοποίησε στον Άγιο Νικόλαο η αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης που σύστησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Τα μέλη της επιτροπής παρουσίασαν στους αγροτικούς φορείς και τους συνεταιρισμούς τους βασικούς άξονες της νέας ΚΑΠ και των προκλήσεων που θέτει, καθώς επίσης

προχώρησαν και στην σύντομη επεξήγηση του ερωτηματολογίου που έχει δημοσιεύσει το ΥπΑΑΤ, στο πλαίσιο της ευρείας διαβούλευσης για την κατάρτιση και υποβολή του εθνικού στρατηγικού σχεδίου προς την ΕΕ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ενώ συμμετείχαν ακόμη οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσιφετάκης εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενή τομέα ΠΕ Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης και στελέχη της ΔΑΟΚ Λασιθίου.

Σκοπός της ημερίδας αυτής και των υπόλοιπων που θα ακολουθήσουν στις άλλες ΠΕ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, αλλά και της επικείμενης ενημέρωσης που θα κάνει το Υπουργείο με στελέχη του στην Κρήτη, ειναι σε πρώτη φάση η εκκίνηση του διαλόγου και η προετοιμασία του αγροτικού κόσμου για τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ. Αυτό σταδιακά θα οδηγήσει στον σχηματισμό μιας συνολικής πρότασης για την υπεράσπιση των συμφερόντων των παραγωγών του νησιού και θα υποβληθεί θεσμικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη :Από τη...

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κρήτη συζητά έντονα τη δημιουργία...

Λασίθι:Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται το Beach Volley...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του...

Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη :Από τη...

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κρήτη συζητά έντονα τη δημιουργία...

Λασίθι:Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται το Beach Volley...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό της Ράνιας

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της μεγαλώνει στην Ελλάδα

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...