Ξεκίνησε το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα

Νέες προοπτικές για τα Κρητικά Προϊόντα.
Σημαντικές Β2Β συναντήσεις στο
3o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Την τεράστια δυναμική των κρητικών προϊόντων επιβεβαιώνουν και φέτος οι επιχειρηματικές συναντήσεις που ξεκίνησαν το πρωί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι 13 ξενοδοχειακών ομίλων που εκπροσωπούν 620 ξενοδοχεία, 25 Super Markets, 13 Δικτύων Διανομής, 7 Delicatessen και 5 Εστιατορίων έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν 120 παραγωγούς κτηνοτροφικών και αγροτικών μεταποιημένων προϊόντων, που έφεραν την Κρήτη στην Αθήνα σε μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης την κρητικής διατροφής.

Στη διάρκεια της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα διήμερης διοργάνωσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 17.500 επιχειρηματικές Β2Β συναντήσεις, με προκαθορισμένα ραντεβού για τους συμμετέχοντες από τις δύο πλευρές.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς από την Κρήτη να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε υποψήφιους αγοραστές που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν στον δικό τους χώρο και αντίστοιχα στους αγοραστές να ανακαλύψουν τους διατροφικούς θησαυρούς που παράγονται στην Κρήτη.
Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Είναι χαρακτηριστικό οτι, μετά το 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, το 41% των παραγωγών και το 47% των αγοραστών δήλωσαν οτι προχώρησαν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, γεγονός που αποδεικνύει οτι αυτή η πρωτοβουλία είναι απόλυτα επιτυχημένη και εξαιρετικά χρήσιμη. Να σημειωθεί οτι τα παραπάνω ποσοστά αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη δεύτερη διοργάνωση, καθώς το 53% των συμμετεχόντων παραγωγών και το 80% των αγοραστών δήλωσαν οτι έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Σημαντικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από την Κρήτη.

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια του 3ου FORUM, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε οτι “οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει η ψηφιακή εποχή, να διεισδύσουμε στις αγορές του κόσμου, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των παραγωγών μας και εξασφαλίζοντάς τους μια καλύτερη θέση στην αλυσίδα αξίας». Αναφερόμενος στο FORUM ο κ. Αυγενάκης τόνισε οτι η διοργάνωση αποτελεί θεσμό, οι στόχοι του οποίου μεγαλώνουν και οι ορίζοντές του διευρύνονται. «Για αυτό και όπως έχω ήδη ανακοινώσει, θα κάνουμε το 1ο Φόρουμ Κρητικών προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες. Ώστε να δείξουμε τον διατροφικό μας πλούτο, την γαστρονομική μας παράδοση και να καταφέρουμε, αν και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, με μια μπουκιά γραβιέρα και μια γουλιά κρασί, να τους κάνουμε να νιώσουν λες και βρίσκονται στο νησί μας!!».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφειράκης επισήμανε οτι “Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε την επιτυχή πορεία αλλά και παράλληλα την αναβάθμιση ενός πολύ σημαντικού θεσμού για τα εκθεσιακά δρώμενα της Κρήτης. Μόλις πριν λίγες ημέρες έκλεισε με εξαιρετική επιτυχία το 12ο Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στο Ηράκλειο της Κρήτης και σήμερα, – εδώ στο ΜΑΡΟΥΣΙ – με την τρίτη αυτή, στη σειρά διοργάνωση, έχουμε ένα ατράνταχτο τεκμήριο του γεγονότος ότι ο θεσμός έχει ήδη μετεξελιχθεί σε ένα μοχλό ενίσχυσης των συνεργασιών και ένα σημαντικό αναπτυξιακό κεφάλαιο. Ένα απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο και ένας ουσιαστικός μηχανισμός ανάπτυξης. Και στη σημερινή διοργάνωση, βάζουμε τον πήχη ψηλότερα, στοχεύοντας σε περισσότερες και αποδοτικότερες B2Β συναντήσεις και επαγγελματικές επαφές ουσίας.”

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του οτι “σήμερα, με τη νέα γενιά επιχειρηματιών που επενδύει το μεράκι και τα όνειρά της με σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και τυποποίησης, ο κλάδος των κρητικών τροφίμων μπορεί να σταθεί με αξιώσεις οπουδήποτε, εντός και εκτός της Χώρας. Μέσα από τις συνεργασίες που θα επιτευχθούν αυτό το διήμερο, θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά στην αξιοποίηση των δυνατών μας στοιχείων, και θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς, αλλά και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.”

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Νίκος Ηλιάκης επισήμανε οτι “Προσθέτουμε πραγματική αξία στη χανιώτικη οικονομία, φέρνοντας αδιαμεσολάβητα και αποτελεσματικά στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη με ξενοδόχους και εκπροσώπους των σημαντικότερων Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα. Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η πολυδιάστατη ανάδειξη και η καινοτόμος διασύνδεση της υψηλής ποιότητας της μακραίωνης Κρητικής Διατροφής με την Ευζωία κάθε σύγχρονου καταναλωτή. Η Κρητική Διατροφή δεν είναι απλά τρόπος ζωής, αλλά και διαρκής εμπειρία Ευεξίας”

Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες και η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης να ανοίξουν νέους δρόμους για την προώθηση των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.